search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHuskvarnabergets fo
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-04-01 till 2019-09-30
Sista ansökningsdag2019-04-01
Referensnr19-60-0295
Publicerad2019-02-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Huskvarnabergets fo
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-04-01 till 2019-09-30
Sista ansökningsdag
2019-04-01
Referensnr
19-60-0295
Publicerad
2019-02-11

Arbetsplatsbeskrivning
Huskvarnabergets Förskoleområde ligger vackert och naturnära på Huskvarnabergets höjder. Området består av förskolorna Eriksberg, Fagerslätt, Kleckerska villan, Nordskogen och Stensholm. Vi har i nuläget ca 340 barn och har ca 85medarbetare. Förskolorna är belägna uppe på det natursköna Huskvarnaberget. Varje förskola inom området är unik och bedriver sin verksamhet utifrån de förutsättningar som förskolan har. Som stöd för uppdraget och det systematiska kvalitetsarbetet finns en gemensam lokal verksamhetsplan, organisation och mötesstuktur.

Arbetsuppgifter
I vår organisation har du goda möjligheter att utveckla din yrkesroll. Tillsammans med arbetslaget utformar, leder och utvecklar du utbildningen efter förskolans styrdokument och områdets prioriterade mål genom ett tematiskt arbetssätt. Genom att skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och medarbetare bidrar du till ett gott arbetsklimat för alla. Vi ser ditt engagemang och din kompetens som viktiga byggstenar i vårt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Har du intressen i t.ex. musik, sång och skapande att använda i tjänsten på ett bra sätt är det meriterande. Du har goda kunskaper i IKT. Även tidigare erfarenhet av att arbeta med barn är meriterande.

Som person har du en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Du har ett positivt förhållningssätt till barn, kollegor och familjer. Du bör ha god förmåga att omsätta teori och praktik som skapar ett varierat, systematiskt och glädjefyllt arbetssätt. Du bedriver medveten undervisning samt skapa lärmiljöer och målstyrda processer som leder till utveckling och lärande hos varje enskilt barn.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här hittar du hur du ansöker om utdrag ur belastningsregistret.

Rekrytering kan komma att ske löpande. 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef: Maria Lindström-Fogelberg 036 10 64 85
Bitr Förskolechef: Maria Levinsson 036 10 74 24
Lärarförbundet: Linda Vist 036 10 22 83

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.