search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkänkebergs Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-02-01
Sista ansökningsdag2019-02-18
Referensnr19-60-0127
Publicerad2019-02-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skänkebergs Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-02-01
Sista ansökningsdag
2019-02-18
Referensnr
19-60-0127
Publicerad
2019-02-12

Arbetsplatsbeskrivning
Skänkebergs Förskoleområde består av elva avdelningar, sex stycken 1-3 års- och fem stycken 3-5-årsavdelningar, fördelade mellan fyra förskolor. Dessa är: Sveahälls förskola, Dalviks förskola och förskolorna Skänkeberg 1 och Skänkeberg 2.

Förskolorna har fina  gårdar som inbjuder till olika lekar för barnen. Här utmanas barnens fantasi genom lek, skapande och kreativitet. De fyra förskolorna ligger i ett naturskönt område med närhet till skogen, Stadsparken och har goda bussförbindelser. Vi arbetar efter LPFÖ18 och all personal i projektet kring flerstämmig undervisning i förskolan, FundiF. Vi har nätverksgrupper för våra fyra förskolor där vi träffas i mixade grupper och har pedagogiska diskussioner kring våra prioriterade mål samt pedagogisk dokumentation.All personal har en personlig IPad och vi arbetar medvetet med digitala hjälpmedel som pedagogiska redskap för att synliggöra barns lärande.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med övrig personal ansvara för den pedagogiska verksamheten för barn i ålder 1-3 år alternativt 3-5 år.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare. Erfarenhet och kunskap att arbeta med pedagogisk dokumentation och även kunskap inom IT.

Du är entusiastisk och visar inspiration i mötet med barn och vuxna och är en person som är stolt och glad över att få förmånen att arbeta bland våra yngsta. Du är engagerad och initiativrik med fokus på barns förmågor, deras nyfikenhet och intressen.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef Lena Sundling 036-107234
Lärarförbundet Kim Andersson 036-108156

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.