search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Semestervikarier till socialtjänstens verksamheter

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid och familjeomsorg
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-06-03 till 2019-08-30
Sista ansökningsdag2019-04-28
Referensnr19-70-0042
Publicerad2019-02-19
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ och familjeomsorg
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-06-03 till 2019-08-30
Sista ansökningsdag
2019-04-28
Referensnr
19-70-0042
Publicerad
2019-02-19

Individ och familjeomsorgen och bostadsenheten i Jönköpings kommun söker semestervikarier till fyra av våra verksamheter inom behandling och stöd, Bruksborg, Mobila teamet och Kärrarps gård och Bostadsenheten. Har du avslutad eller pågående utbildning inom området och är en stabil person med förmåga att skapa och bibehålla goda relationer? Då är du den vi söker!
Vad innebär det att arbeta inom våra verksamheter?

Gemensamt för verksamheterna som du kan läsa mer om nedan, är att vi arbetar utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande. Arbetsuppgifterna är varierande och kan innebära alltifrån stöd och hjälp med fysisk- och psykisk hälsa, sysselsättning eller följa med på besök till olika myndigheter. Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt. Du kommer också att arbeta med dokumentation.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har pågående eller avslutad KY-utbildning med inriktning behandling, socionom, socialpedagog eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med behandling, stöttning och motivation hos ungdomar, vuxna eller familjer.Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att sammarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.

Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för att sammarbeta med andra. För att trivas hos oss ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter och inte rädd för att möta människor i utsatta situationer.

B-körkort är ett krav.

EoS
Arbetar med personer med missbruk eller beroendeproblematik i en sysselsättning som också ska vara ett socialt sammanhang. Arbetstider måndag till fredag dagtid. Körkort är ett krav, verksamheten finns på Ekhagen

BoP
Teamet arbetar tillsammans med regionen med personer med missbruk eller beroendeproblematik och psykiatrisk sjukdom i det egna hemmet eller i verksamhetens lokal. Arbetstider måndag till fredag dagtid. Körkort är ett krav. Verksamheten finns i centrala Jönköping

Retur
Arbetar med personer med missbruk eller beroendeproblematik i en arbetsrehabilitering som bedrivs i en industrimiljö. Arbetstider måndag till fredag dagtid. Körkort är ett krav, Verksamheten finns i Hovslätt

Bruksborg
Bruksborg är ett kommunalt HVB som arbetar med ett strukturerat verksamhetsinnehåll för män med missbruks- och beroendeproblematik. Bruksborg erbjuder ett boende i en trygg- och drogfri miljö med tillsyn dygnet runt. På Bruksborg finns det 16 platser med olika placeringskategorier såsom utredning- stöd- motivation- och behandling. Det finns utöver dygnsvård utrymme för upp till tio dagvårdsklienter.

Mobila teamet
Det mobila teamet arbetar med biståndsbedömda insatser med fokus på individ, missbruk och beroende. Teamet vänder sig till män och kvinnor med missbruks/beroendeproblematik och som har en egen bostad. Målet med insatsen är att klienten ska uppleva en ökad livskvalitet, utveckla sin förmåga till att leva mer självständigt och få bättre förutsättningar för att bo kvar i den egna bostaden. Teamet utgår från verksamhetslokalen på Norra Strandgatan i Jönköping.

Kärrarps gård
Kärrarp är ett HVB-hem för flickor mellan 13 och 20 år med psykosocial problematik. Det finns åtta platser varav en är akutplats. De som bor här är ungdomar med grund i SoL eller LVU. Personalen arbetar tillsammans med ungdomen för att få vardagen att fungera och att hitta redskap för att rusta sig för framtiden. Motivation, struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Söker både vaken natt, dag/kväll samt jour tjänstgörning.

Bostadsenheten
Bostadsenheten har hela kommunen som arbetsområde och erbjuder stöd till familjer och enskilda som inte får en bostad på egen hand. Utifrån den enskildes behov utförs stöd och tillsyn i boendet som erbjuds genom andrahandskontrakt med tilläggsavtal i olika typer av bostäder.
Individerna kommer i dag från olika sektioner inom socialtjänsten; försörjningsstöd, missbruk, funktionshinderomsorg, barn och unga, eller kvinnofrid.

Övrigt
Vi söker ett par semestervikarier till varje verksamhet så vänligen ange in din ansökan vilken eller vilka verksamheter du är intresserad av att arbeta i. Vi kommer tillämpa löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
För information om rekryteringsprocessen och ansökan kontakta rekryteringsenheten 036-107575.
- Bruksborg och Mobila teamet Ewa Blomqvist 036-103734 ewa.blomqvist@jonkoping.se
- Kärrarps gård Kristian Frejdh 036-107589 kristian.frejdh@jonkoping.se
- Bostadsenheten Johanna Jinnestrand 036-103432, johanna.junnestrand@jonkoping.se
- EoS, BoP och Retur Anna-Karin Magnusson 036-107421, anna-karin.magnusson@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.