search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistenter särskola

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-08
Sista ansökningsdag2019-03-24
Referensnr19-60-0352
Publicerad2019-02-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-08
Sista ansökningsdag
2019-03-24
Referensnr
19-60-0352
Publicerad
2019-02-20

Välkommen till Kålgårdsskolan!

Från hösten 2019 startar vi upp en ny särskola på Kålgården med inriktning träningsskola. Omfattningen är en klass med sex till åtta elever. Vi söker nu dig som vill vara med och utforma den nya verksamheten. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss! Varmt välkommen med din ansökan!

Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 280 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt särskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Arbetsuppgifter
Som assistent i särskolan kommer du att arbeta mot elever med multihandikapp både i skolan och i fritidsverksamhet. I arbetet kommer du sträva efter att utveckla elevernas förmågor i samverkan med personal med andra funktioner. Vi följer styrdokument och läroplan för särskolan och arbetslaget kommer bestå av pedagoger och assistenter som arbetar med respektive elevs individuella utveckling.
    
Kompetenskrav
Du är utbildad undersköterska, behandlingsassistent eller personlig assistent. Du har erfarenhet av arbete med elever inom särskolan och/eller erfarenhet av arbete som personlig assistent. Kunskap i teckenkommunikation är meriterande. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd och duktig på att kommunicera. Du är kreativ och lösningsinriktad och har ett stort hjärta för barnen med förmåga att vara en trygg vuxen.

Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor. Att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare är en viktig förutsättning. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Annonsen avser flera tjänster. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr. rektor, Harald Filipsson Forsanker: 036-102132
Facklig representant, Ann Enblom: 036-107675

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.