search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunhälsan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-22
Referensnr19-04-0013
Publicerad2019-02-22
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunhälsan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-22
Referensnr
19-04-0013
Publicerad
2019-02-22

Vill du leda en expertresurs inom arbetsmiljö och rehabilitering? Då är arbetet som enhetschef för Kommunhälsan något för dig.

Arbetsplatsbeskrivning
Kommunhälsan är en av tre enheter inom Jönköpings kommuns centrala personalavdelning med ett särskilt ansvar för att arbeta hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande. Verksamheten är utformad efter förvaltningarnas och de kommunala bolagens behov och är en oberoende konsultativ expertresurs inom arbetsmiljö och rehabilitering. 

Enheten är centralt belägen i Jönköping där ca 20 medarbetare samarbetar kring såväl medicinska, ergonomiska, beteendevetenskapliga och tekniska perspektiv.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du, förutom personal- och budgetansvar, det övergripande ansvaret för att Kommunhälsan arbetar som en oberoende konsultativ expertresurs och att enheten arbetar utifrån evidensbaserade metoder. Arbetet förutsätter ett välutvecklat samarbete med kommunens verksamheter, från övergripande ledningsnivå till enskilda chefer, medarbetare och fackliga organisationer.

En viktig del av arbetet är att fånga och lyssna in behov inom kommunens verksamheter och att säkerhetsställa att Kommunhälsan kan erbjuda tvärprofessionell kompetens. En annan viktig del av arbetet är att tillsammans med enheten driva utvecklings- och förbättringsarbete. I arbetet ingår även kontakter med samarbetspartners, vårdgivare och andra intressenter. 

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ledarerfarenhet, gärna inom företagshälsovård, och är van att driva utvecklings- och kvalitetsarbete. Du har en akademisk utbildning inom någon av företagshälsovårdens professioner och flera års erfarenhet av arbete inom området, gärna i en större organisation. Är din utbildning inriktad mot företagshälsovård alternativt att du har en vidareutbildning inom området så är det meriterande. Erfarenhet från kliniskt arbete är positivt.  

Som person är du lugn och trygg med god självinsikt. Du trivs med att ta ansvar, har lätt för att skapa och underhålla kontakter samt att bemöta kunder och deras behov. Du har ett genuint intresse för arbetsmiljöfrågor, har lätt för att samarbeta och är duktig på att lyssna och kommunicera. Som ledare är du tydlig, har förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet

Upplysningar
Marita Schwartz HR-chef, tfn 036-10 50 30, marita.schwartz@jonkoping.se 
Marie-Louise Ingerman enhetschef Kommunhälsan, tfn 036 - 10 54 27
Fackliga företrädare: Ove Björk SSR, tfn 036-10 55 36, Inger Jönsson Vårdförbundet, tfn 036-10 59 34 och Susanne Reimblad Kommunal, tfn 036-10 60 57

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.