search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i grundskolan årskurs 4-6

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslättsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-04-01
Referensnr19-60-0183
Publicerad2019-02-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslättsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-04-01
Referensnr
19-60-0183
Publicerad
2019-02-25

Välkommen till Råslättsskolan!
Att arbeta hos oss ger dig många möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Som medarbetare är du en viktig del i vårt systematiska kvalitesarbete. På skolan finns en stor erfarenhet av att arbeta med elever från olika kulturer. För att alla elever ska utvecklas mot sina mål, känna trygghet och studiero arbetar vi målmedvetet mot mobbing och kränkande behandling. Skolledning och elevhälsa visar på riktningen genom förebyggande och främjande elevhälsoarbete.

Vårt skolområde består av Råslättsskolan som är en nybyggd F-6 skola med 490 elever och Grästorpsskolan som är en F-3 skola med 90 elever. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk och här är fritidshem integrerade i skolan. Skolan har även en förberedelseklass för nyanlända elever åk 3-6. I vårt närområde finns tillgång till skridskobana, badhus, skog, idrottsplats, aktivitetsarena och fotbollsplan med konstgräs.

Arbetsuppgifter
Vi söker lärare för undervisning och mentorskap. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i elevgruppen. Tillsammans med övriga pedagoger bidrar du till ett utvecklande och positivt arbetsklimat.

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation att undervisa i skolår 4-6. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Vi ser gärna att du har utbildning i sva.

Vi söker dig som är en positiv person, som ser möjligheter och bidrar till utveckling i arbetslaget och i skolan som helhet. Du är trygg i din lärarroll, en tydlig ledare och en god förebild. I ditt arbete sätter du elevernas kunskapsutveckling i fokus. Du har ett inkluderande förhållningsätt, är ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har även en god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad i varje möte med elev, vårdnadshavare och kollegor. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Under läsåret arbetar vi tillsammans med Skolverket i satsningen ”Samverkan för bästa skola”, en kompetensutveckling genom kollegialt lärande kring tillgänglig undervisning. Skolsamverkan med fritidshem sker i alla årskurser.

Vi erbjuder en introduktion och mentor för nyanställda.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Mona Olofsson, t.f. rektor tfn 036-10 23 85
Ann-Christin Bomberg, bitr. rektor tfn 036-10 71 10
Åsa Sjöstrand, Lärarförbundet tfn 036-10 64 59
Lärarnas Riksförbund tfn 036-10 57 15

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.