search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare svenska/sva 2 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-03-18
Referensnr19-60-0436
Publicerad2019-02-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-03-18
Referensnr
19-60-0436
Publicerad
2019-02-25

Arbetsplatsbeskrivning
Österängsskolan finns på Österängen mellan naturområdet Bondberget och Vättern. Skolan består av grundskola och grundsärskola. Österängsskolan med förskoleklass, åk 1-6, fritidshem samt träningsskola tillhör Österängens skolområde. Skolan har 260 elever. En fantastisk skola som dessutom har vunnit utmärkelsen hälsofrämjande arbetsplats inom Jönköpings kommun. Österängsskolan är övningsskola och har ett nära samarbete med HLK.

Nu söker vi två förstelärare i svenska/sva. Är du en av dem?

Arbetsuppgifter
Försteläraren ska i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I din tjänst kan det ingå klasslärarskap på lågstadiet. Andra uppdrag kan vara att ansvara för elevernas läs- och skrivinlärning, stödja och utveckla lärare i deras undervisning eller att initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen. Det ingår också i uppdraget att medverka i skolans utvecklingsgrupp för att utveckla skolans kvalitet och måluppfyllelse.

Kompetenskrav
Meriterad förstelärare som är behörig att undervisa i svenska/sva.

Kraven för att vara meriterad förstelärare är att du:
- är legitimerad lärare F-3 eller 1-7
- genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
- har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Utvecklingsarbete inom läs- och/eller skrivinlärning är meriterande.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter.

Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
- CV
- lärarlegitimation
- examensbevis
- studieintyg (Ladok)
- utlåtande förstelärare från din rektor (gäller ej meriterade)

De som söker ansvarar själva för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat skickar in enkäten via mail till maria.sparf@jonkoping.se

Övrigt
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida www.jonkoping.se SÖK förstelärare.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Du hittar ansökan om belastningsregister här. Annonsen avser 2 tjänster. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Helena Larsson, TF rektor: 036-10 53 75
Kristina Brunmarker Hiljanen, Lärarförbundet: 036-10 64 43
Maria Sparf, utvecklingsstrateg: 036-10 24 23 eller maria.sparf@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.