search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahultsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-04-01
Sista ansökningsdag2019-03-17
Referensnr19-60-0409
Publicerad2019-02-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahultsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-04-01
Sista ansökningsdag
2019-03-17
Referensnr
19-60-0409
Publicerad
2019-02-25

Välkommen till Flahultsskolan!

Flahultsskolan är en nybyggd och nyrenoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9 med ungefär 545 elever till hösten. Skolan är byggd uppe på höjden ovanför Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen. Precis utanför finns en idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena. Samtliga klassrum är inredda med interaktiva skrivtavlor och i hjärtat av skolan ligger vårt elevcafé och skolbibliotek. Varje årskurs har ett eget hemvist och respektive arbetslag sitter i mitten av sitt hemvist. På Flahultsskolan lägger vi också mycket tid och kraft på värdegrundsarbete, både EQ, Normstorm och MVP är naturliga inslag i vår verksamhet.

Flahultsskolan söker nu ytterligare en speciallärare eller specialpedagog till verksamheten. Du kommer att tillhöra vårt specialpedagogiska team tillsammans med två ytterligare speciallärare och en specialpedagog. Du kommer också ha ett nära samarbete, samt sitta nära, vår skolsköterska och vår skolkurator. Tillsammans kommer ni alla, tillsammans med rektor och biträdande rektor utgöra grunden för vårt elevhälsoarbete. Skolan är nyrenoverad och du kommer att tillsammans med dina kollegor sitta i ljusa och moderna lokaler. Du får tillgång till en egen bärbar dator samt en Ipad.

Detta får du arbeta med
I uppdraget ingår att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, mindre grupp eller enskilt. Dina främsta arbetsuppgifter blir att arbeta tillsammans med våra speciallärare och reurspedagoger i vårt resurscentra. I vårt resurscentra har vi elever som går i vår fasta grupp om ca 8-10 elever samt en rörlig grupp där ca 40 elever får stöd varje vecka utifrån individuella behov.

Kompetenskrav
Du är legitimerad speciallärare eller specialpedagog. Du är en stabil person som trivs med att ta egna initiativ och har lätt för att skapa goda relationer. I uppdraget ingår att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, mindre grupp eller enskilt. Uppdraget kräver att du har god insikt i arbete med elever inom autism, adhd samt elever med språkstörning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Ulrika Kragner, rektor 036-10 36 89
Lena Bäckamn, vik.bitr. rektor 036-10 37 65
Lärarförbundet, 036-10 36 70
Lärarnas riksförbund, 036-10 57 15

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.