search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

HR-strateg - kompetensförsörjning

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHR-enheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-20
Referensnr19-60-0407
Publicerad2019-02-26
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
HR-enheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-20
Referensnr
19-60-0407
Publicerad
2019-02-26

Vi söker...
...en kreativ och initiativrik HR-strateg med inriktning mot kompetensförsörjning som skapar förutsättningar för utbildningsförvaltningens chefer att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla lärare och andra yrkeskategorier som krävs för att bedriva en verksamhet med hög kvalitet och måluppfyllelse. 

Vi är...
... utbildningsförvaltningens HR-enhet som sitter i nya stadshuset beläget i Huskvarna. Enheten består av tjugo medarbetare som bistår förvaltningens chefer, i huvudsak rektorer och förskolechefer, i deras arbetsgivaransvar. Vi vägleder cirka 180 chefer såväl operativt som strategiskt inom områdena kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrätt och lönebildning. 

Att vara HR-strateg hos oss…
... är ett omväxlande och intressant uppdrag som utifrån ett HR- och arbetsgivarperspektiv ska fullfölja politikens och skolverksamhetens mål och intentioner i en förvaltning med cirka 5 000 anställda.

Utbildningsförvaltningen arbetar just nu med att identifiera och formulera en gemensam vision, värdegrund och arbetsgivarlöfte. Utifrån arbetsgivarlöftet ska HR-strategen vi söker stärka bilden av oss som arbetsgivare och bilden av våra verksamheter, både internt och externt. Kompetensförsörjningsarbetet på förvaltningen tar sig olika former men kan t.ex. innebära att aktivt arbeta med rekryteringsfrämjande insatser, annonskanaler, chefsrekrytering, karriärmöjligheter och chefsutveckling.

På HR-enheten finns fyra strateger som tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar för chefer att utöva sitt chefskap och utvecklas i sitt ledarskap. HR-strategerna samarbetar också med enhetens operativa HR-konsulter för att förverkliga strategier reellt i verksamheten och för erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete.

Vi söker dig...
...som har en akademisk examen inom HR och gärna flera års erfarenhet av strategiskt kompetensförsörjningsarbete med särskilt fokus på att attrahera och rekrytera. Det är meriterande om du har arbetat med liknande inom offentlig sektor eller i annan stor organisation.

Du:
– trivs med att arbeta strategiskt
- är resultatinriktad och levererar
- har integritet och omdöme
– har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi erbjuder:
– en positiv och inkluderande arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att nå bästa resultat
– en spännande verksamhet med möjlighet till personlig utveckling inom HR-området
– generösa möjligheter till kompetensutveckling

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Jobba i Jönköpings kommun

Upplysningar...
Christina Hvirf, strategisk chef telefon, 036-10 63 76
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.