search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Boendestödjare/Arbetsterapeut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt Överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-18
Referensnr19-70-0055
Publicerad2019-02-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt Överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-18
Referensnr
19-70-0055
Publicerad
2019-02-27

Vilka är vi?
Integrerad enhet söder är belägen på Råslätt. Enheten består av ett serviceboende med 18 platser, boendestöd till ca femtio medborgare och en träffpunktsverksamhet. Som boendestödjare kommer du främst arbeta mot servicebostaden och boendestödet. Vi är indelade i tre grupper om fem medarbetare i varje, och du kommer ha din tillhörighet i en av dessa. Utöver detta har vi nattpersonal samt två personal placerad på träffpunkten. Vi utgår från en grundsyn att personer med psykiska funktionsnedsättningar kommer få ett mer självständigt liv utifrån det proffessionella stöd vi ger. Då vi har en pensionsavgång och en kommande föräldraledighet söker vi nu två nya medarbetare till vår enhet!


Vad gör vi?
Arbetet utgår från beslut medborgaren har enligt socialtjänstlagen (SoL) eller lagen om särskilt stöd och service (LSS). Som medarbetare är du kontaktman till ett antal medborgare och tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att de får den hjälp och det stöd som de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du kommer utföra de beslutade insatserna i form av stöd och/eller träning. Insatserna ska ge medborgaren en upplevelse av helhet, kontinuitet och sammanhang. Innehållet i arbetet varierar mellan praktiska insatser i hemmet och utanför i samhället.Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst vård och omsorgsprogrammet eller har annan likvärdig utbildning eller är legitimerad arbetsterapeut.  Erfarenhet av arbete med psykiska funktionsnedsatta är meriterande. Personlig mognad och ett stort intresse för målgruppen värderas högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilda kan befinna sig i. Arbetet innebär flexibilitet, eget ansvar och att snabbt kunna ställa om efter nya förutsättningar. Kreativitet, initiativtagande, samarbetsförmåga och att vara strukturerad är övriga förmågor som krävs i arbetet. Du bidrar med din kompetens i arbetsgruppen och är aktiv medverkare i verksamhetens utveckling genom deltagande i samtliga förekommande arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.


Vad erbjuder vi?
- Ett flexibelt arbete med fritt tänkande och möten med olika människor i olika situationer.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Betald semester från första anställningsåret


Övrigt
Arbetet är förlagt till dag/kväll/var 5:e helg
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Lisa Kemi, enhetschef Tel: 036-108 012
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.