search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Fordonsförvaltare

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGatu o Park/Teknisk service/TrpC
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-03-24
Referensnr19-55-0028
Publicerad2019-02-27
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gatu o Park/Teknisk service/TrpC
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-03-24
Referensnr
19-55-0028
Publicerad
2019-02-27

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen. Verksamheten teknisk service består av flera enheter och ansvarar för att tillhandahålla fordon, maskiner, fordonsverkstad, byggutrustning, varor och tjänster inom det tekniska området för kommunal verksamhet.
Vi söker nu två fordonsförvaltare till enheten bilservice och erbjuder ett omväxlande och spännande arbete inom området.

Arbetsuppgifter
Enhetens uppgift är att tillhandahålla en helhetslösning för förvaltningarna, anpassad efter deras behov. Enheten har ansvar för att dessa fordon köps in, förvaltas, underhålls och avyttras. Detta ska göras till en optimal kostnad och med så låg miljöpåverkan som möjligt.
Du kommer att ha delansvar för fordonsflottan som består av personbilar, minibussar och lätta lastbilar med tillhörande påbyggnader. Du är experten inom området och ansvarar för samordning och uthyrning till våra interna kunder. Detta innefattar bland annat att kontinuerligt analysera behov för inköp/utbyte av fordon, tillse fordonens underhåll, driftsäkerhet och ekonomi, hantera rådgivning, information om regelverk, samt vara kunden behjälplig kring val av fordon, och utrustning för dessa.
En viktig del i tjänsten är att arbeta proaktivt med effektivisering och omvärldsbevakning av teknikutveckling. Du medverkar vid upphandling samt hanterar anskaffning och avyttring av fordon, utvärdering av offerter, leveransplan etc.
I tjänsten ingår även:
- Löpande fordonsförvaltning med tillhörande administration.
- Att upprätta underlag/rapporter och genomföra analyser av utvecklingsmöjligheter.
- Register- och systemunderhåll av vårt fordonssystem, samt statistikuppföljning i detta
- Skadehantering
- Hantera och analysera kostnadseffektivitet i förhållande till fordonets livscykel
- Vara delaktig i optimering av service o underhåll, med avseende såväl tekniskt som ekonomiskt
- Budgetuppföljning

Kompetenskrav
Tidigare erfarenhet av bil och fordonsbranschen, med ett genuint fordonsteknisk intresse och eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande kunskaper. Erfarenhet av ekonomiskt ansvar samt av inköp. Datorvana är ett måste då vi har flera IT-system till vår hjälp. B körkort är ett krav. Du är positiv, ansvarsfull, har förmågan att skapa goda relationer och samarbeta med interna kunder och kollegor. Som person är du drivande och strukturerad. Du har en analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i svenska i såväl tal som skrift.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av

  • Förutsättningar och vilja till delaktighet
  • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
  • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
  • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbeteUpplysningar
Rose-Marie Fredriksson, verksamhetschef 036-10 51 82

Vision: Sussanne Bosevik-Carlsson  036-10 77 94
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.