search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-05 till 2020-06-19
Sista ansökningsdag2019-03-17
Referensnr19-60-0404
Publicerad2019-02-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-05 till 2020-06-19
Sista ansökningsdag
2019-03-17
Referensnr
19-60-0404
Publicerad
2019-02-28

Arbetsplatsbeskrivning
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 386 elever fördelat på 3 årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i tryggheten och hälsans tecken.

Vi söker...
...en engagerad skolkurator som ingår i elevhälsan och har som uppdrag att bidra till skapandet av miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.
Du blir en del av ett elevhälsoteam, där samarbete och samverkan med parter såväl internt som externt är en självklarhet. Du arbetar aktivt för att främja likabehandling och motverka alla former av kränkande behandling samt medverkar till ökad förståelse kring ungdomars välmående och utveckling. Du uppskattar att arbeta tvärprofessionellt och du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande elevhälsa.                   
Konkreta exempel på arbetsuppgifter kan vara att:                                                                   
- Handleda lärare och annan personal                                                                                            
- Elevnära arbete med samtal enskilt och i grupp                                                                  
- Ha kontakt och samarbete med vårdnadshavare                                                                         
- Samverkan i elevärenden med aktörer utanför skolan, såsom socialtjänst och barn-och             ungdomspsykiatri                                                                                                               
- Vara med i skolans trygghetsteam

Kompetenskrav
Vi vill att du har socionomexamen och har du även erfarenhet från arbete som skolkurator är det meriterande. Som person är du engagerad, flexibel och kreativ. Du har förmågan att arbeta självständigt genom att planera och strukturera arbetsinnehållet samt en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare.
Du är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och du har ett genuint intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö med ungdomar. Du kan kommunicera på det svenska språket i tal och skrift och har grundläggande IT-kompetens. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.                                                                                                               

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk: till belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Bitr rektor Malin Haag, 036-10 61 20
Rektor Jon Borka, 036- 10 61 14
Skolans expedition, 036- 10 61 12
Kurator samordnare Ulrika Arvidsson, 036-10 28 67
Kurator samordnare Sofi Hermansson, 036-10 26 16
Akademikerförbundet SSR Marcus Görs, 036-10 73 81 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.