search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Utvecklingsstrateg - med inriktning jämställdhet, mänskliga rättigheter

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-05-01
Sista ansökningsdag2019-03-21
Referensnr19-60-0281
Publicerad2019-02-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-05-01
Sista ansökningsdag
2019-03-21
Referensnr
19-60-0281
Publicerad
2019-02-28

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället, och gör skillnad varje dag, på riktigt!
Vill du vara med och utveckla skolverksamheten i Jönköpings kommun? Du kommer att tillhöra Utvecklings- och kvalitetsenheten på utbildningsförvaltningen. Medarbetarna på enheten har hög kompetens med starkt fokus på strategiskt arbete och utveckling. Enheten är en stödfunktion för skolledare och lärare och arbetar för att förbättra förutsättningarna för alla barns- och elevers utveckling och lärande. På enheten finns flera kompetenser, exempelvis inom IT, bibliotek, integration- och jämställdhetsfrågor med koppling till förskolors och skolors kompetensutveckling och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsstrateg med fokus på jämställdhetsfrågor fungerar du som sakkunnigt stöd inom ditt expertområde för det interna jämställdhetsarbetet. Du bidrar till att föra ut de jämställdhetspolitiska målen i förvaltningen och utgör ett stöd i implementeringen.
Strategiskt kan det innebära att stödja kommunens/förvaltningens styrning och ledning av områdena jämställdhet och mänskliga rättigheter. Detta med ett specifikt fokus på att samordna jämställdhetsintegreringen av förvaltningens styr- och ledningsprocesser och det systematiska kvalitetsarbetet. Läs mer om Jönköpings kommuns jämställdhetsarbete här.

Du samordnar, driver och vidareutvecklar även utbildningsförvaltningen pågående utvecklingsinsatser inom området jämställdhet och mänskliga rättigheter. Detta med syftet att stödja utbildningsförvaltningens skolor och förskolor i sitt dagliga arbete med en jämställd och likvärdig skola.

Du kommer att arbeta i team tillsammans med kollegor som arbetar med liknande utvecklingsfrågor. Fokus för ditt arbete är att ta fram och utveckla nya och befintliga strukturer, metoder och arbetssätt för att på bästa sätt stötta förskolor och skolor i sitt arbete mot en jämställd och likvärdig förskola och skola. Detta kan exempelvis innebära att planera och genomföra utbildningar och andra kompetensutvecklingsinsatser.

Arbetet innefattar samverkan både inom utbildningsförvaltningen men också med andra kommunala förvaltningar och externa aktörer.

Kompetenskrav
Du har relevant akademisk samhällsvetenskaplig högskoleexamen, gärna inom genusvetenskap eller motsvarande. Det är viktigt att du har kunskap om jämställdhetspolitikens syfte och mål, samt jämställdhetsintegrering i praktiken.

Du har erfarenhet av att arbeta med strategiskt arbete, arbete med kvalitetsfrågor, kvalificerat utredningsarbetet, rapportskrivning eller annat administrativt arbete inom offentlig verksamhet.
Har du erfarenhet av strategiskt arbete inom jämställdhet eller mänskliga rättigheter är det meriterande. Det är önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta som projektledare, men inget krav.

Som person är du:

  • en ledare med strategisk förmåga som kan bli en nyckelperson i att driva arbetet framåt.
  • samarbetsinriktad och har erfarenhet av att utveckla och organisera samverkan
  • en person som har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer
  • analytisk och har god pedagogisk och kommunikativ förmåga
  • van att framträda inför större och mindre grupper
  • självgående, engagerad.Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara långt.

Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Annett Kjellberg
Enhetschef
036-106701

Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.