search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Administratör

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsKanslienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast efter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-24
Referensnr19-51-0002
Publicerad2019-03-01
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Kanslienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-24
Referensnr
19-51-0002
Publicerad
2019-03-01

Arbetsplatsbeskrivning
Miljö-och hälsoskyddskontoret har hand om tillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagen m.fl. lagar. På kontoret finns ca femtio medarbetare som är indelade i fyra enheter: miljöskydd, hälsoskydd, hälsoskydd, livsmedel och kansli. Kanslienheten, som har sju medarbetare ansvarar för kontorets nämndadministration, diarieföring, arkivvård samt ekonomi- och personaladministration. Enheten söker en administratör med inriktning mot ekonomi och personaladministration för anställning tillsvidare.

Mer om vår verksamhet finner du på
http://www.jonkoping.se/kommunpolitik/kommunensorganisation/forvaltningar/miljoochhalsoskyddskontoret


Arbetsuppgifter
Som administratör kommer du i huvudsak att arbeta med fakturahantering, inköp, bokföring och att ta fram underlag inför ekonomiska uppföljningar. Du kommer också att arbeta med personaladministrativa arbetsuppgifter och riktlinjer samt HR-frågor. Du använder dagligen kommunens ekonomi- och personalsystem Visma. I tjänsten kan även ingå andra administrativa arbetsuppgifter, såsom att föra protokoll vid möten samt att vara behjälplig i övrig kansliverksamhet. En viktig del i tjänsten är att stödja medarbetare och chefer.


Kompetenskrav
För att vara kvalificerad för anställningen ska du ha eftergymnasial utbildning och arbetslivserfarenhet, gärna inom offentlig förvaltning, med inriktning inom ekonomi och ekonomisystem och helst också personaladministration/HR. Har du högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller inom HR-frågor är det starkt meriterande. God vana vid att arbeta med Officepaketet, framför allt Exel, är en ytterligare merit.

Som person är du självgående och har god samarbetsförmåga. Du är lugn, balanserad och stresstålig och har lätt för att anpassa dig till nya situationer. Du genomför dina arbetsuppgifter på ett strukturerat, noggrant och målinriktat sätt. Du är informativ i tal och skrift, arbetar konsultativt och har förmåga att skapa goda relationer. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
Miljö- och hälsoskyddskontoret följer Jönköpings kommuns medarbetaridé. Enligt medarbetaridén kännetecknas medarbetarskap av:
- Förutsättningar och vilja till delaktighet
- Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
- Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
- Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete
 


Upplysningar
Administrativ chef Anders Hansson, tfn 036-10 27 24
Facklig företrädare, Vision: Amira Oruc, tfn 036-10 50 51

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.