search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetskonsulent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsArbetsmarknadsavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag190501 till 200430
Sista ansökningsdag2019-03-21
Referensnr19-61-0032
Publicerad2019-03-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Arbetsmarknadsavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
190501 till 200430
Sista ansökningsdag
2019-03-21
Referensnr
19-61-0032
Publicerad
2019-03-07

Välkommen till oss på Arbetsmarknadsavdelningen!
Kommunens arbetsmarknadsavdelning, AMA, är Jönköpings kommuns avdelning för politiskt beslutade arbetsmarknadsinsatser. AMAs uppdrag är att genom samverkan med arbetsmarknadens aktörer minska utanförskap och bidragsberoende för kommunens invånare. Politiska beslut både nationellt och lokalt styr AMAs verksamhet, varför arbetsinnehåll och arbetsuppgifter kan förändras. Tjänsten är för närvarande placerad i Jobbtorg inom AMAs introduktionsenhet. AMA:s uppdrag är att stödja deltagare att nå egen försörjning främst genom arbete eller studier.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar att arbeta processinriktat med arbetssökande i ålder 25-65 år genom kartläggande och vägledande samtal, jobbsökarinsatser med deltagare i gruppaktiviteter och genom enskilt stöd under vägen till egen försörjning genom arbete eller studier. På enheten arbetar personalen i team och i nära samarbete med övrig personal inom AMA. Samverkan sker med försörjningsstödet, arbetsförmedlingen, vuxenutbildningen och andra aktörer utifrån deltagarens behov.

Kompetenskrav
Högskoleutbildning inom beteendevetenskap riktad mot arbetsliv eller motsvarande kunskaper. Vi förutsätter att du har goda kunskaper om arbetsmarknaden och är van att leda gruppaktiviteter. De personliga egenskaper som prioriteras är flexibilitet, engagemang och förmåga att arbeta i team. Erfarenheter från liknande arbetsuppgifter samt erfarenhet av att arbeta med människor från andra kulturer och/eller personer med funktionsvariation är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
AMA kommer under 2019 anpassa organisationen till aktuella målgrupper och arbetsmarknadens behov vilket kan innebära att tjänsten förflyttas till annan enhet inom AMA.

B-körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Christin Powell, Enhetschef, 036-10 80 21
Peter Gotting, SACO, 036-10 80 24
Torbjörn Åhl, Vision, 036-10 59 95

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.