search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsinstruktör till daglig verksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-03-01 eller enligt överenskommelse till Vikariat på 1 år
Sista ansökningsdag2019-03-29
Referensnr19-70-0061
Publicerad2019-03-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-03-01 eller enligt överenskommelse till Vikariat på 1 år
Sista ansökningsdag
2019-03-29
Referensnr
19-70-0061
Publicerad
2019-03-08

Vilka är vi?
Daglig verksamhet har som mål att skapa meningsfull sysselsättning som ska bidra till ökad livskvalitet med personlig utveckling, stimulans och gemenskap samt främja delaktighet i samhället. Samhällsintegrerad daglig verksamhet innebär platser för deltagare i både interna och privata verksamheter inom till exempel café, livsmedelsbutik, enklare förpackningsarbeten, äldreboende och second hand-butik, där deltagarna integreras i det dagliga arbetet på arbetsplatsen. Rollen som arbetsinstruktör är ett självständigt arbete med ett brett nätverk med andra samhällsintegrerade dagliga verksamheter. Du kommer att arbeta med en grupp deltagare med intellektuella funktionsvariationer, där du fungerar som stöd för dem i sina dagliga arbetsuppgifter. 


Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär att instruera och stödja deltagarna i de arbetsuppgifter de är tilldelade på arbetsplatsen utifrån deras individuella förutsättningar. Du ska leda verksamheten på ett sådant sätt att individerna och verksamheten utvecklas. Du verkar för ett gott bemötande gentemot deltagarna, anhöriga/gode män, kollegor och kunder. Du ansvarar också för dokumentation. Vi arbetar aktivt för ökad självständighet, samt att erbjuda en trygg arbetsplats med social samvaro och god service.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuella/neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du har pedagogisk utbildning, omvårdnadsutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du är praktiskt lagd, flexibel, självgående och har förståelse för individers olika förutsättningar. Du går in med ett stort engagemang i ditt arbete och har förmåga att planera och strukturera det dagliga arbetet och ta ett stort ansvar.


Vi erbjuder
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Betald semester från första anställningsåret
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetstiden är dagtid måndag-fredag.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Enhetschef Jennie Lundin, 036-10 75 46
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.