search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs förskoleområde, Tahe förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-04-29 el. enl.ök.
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-60-0548
Publicerad2019-03-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs förskoleområde, Tahe förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-04-29 el. enl.ök.
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-60-0548
Publicerad
2019-03-08

Välkommen till oss på Tahe förskola!
Samhället Taberg med sitt sägenomspunna och vackra berg i blickfånget har fyra kommunala förskolor som ingår i Tabergs förskoleområde.  Tabergs förskola, Tahe förskola, Ullstigens förskola och Åsa förskola med ca 180 barn och ca 40 anställda. Alla förskolor har nära till natur och spännande lekmiljöer.

Tahe förskola består för närvarande av 2 avdelningar, en småbarnsavdelning och en syskonavdelning, men förskolan kommer under de närmaste åren byggas om och få fler avdelningar i nuvarande Taheskolans lokaler.
Den lediga tjänsten är på syskonavdelningen, här får du arbeta med en förskollärare och en erfaren barnskötare. Avdelningen har under flera år arbetat med utomhuspedagogik och kommer nu bli kommunens första Mulle-förskoleavdelning i samarbete med Friluftsfrämjandet.

Områdets värdeord är: glädje, omsorg, delaktighet, tilltro och samspel. Dessa ord speglar vår målsättning att skapa ett tillåtande och stöttande klimat där vi tillsammans ger barnen de bästa förutsättningar för utveckling och lärande. På vår pedagogiska utvecklingstid tar vi tillvara på varandras erfarenheter genom ett kollegialt lärande. Vår målsättning är att lägga all planering, reflektion och mötestid under dagtid. Vi är också  övningsförskola och tar emot studenter från Jönköping University. På området finns också en specialpedagog på 100 % för att utveckla arbetssätt och för att stötta arbetslagen i handledning och utbildning.

Som förskollärare...
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten.

Vi söker dig...
... som är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation, eller går sista året på lärarutbildningen är du också välkommen att söka.
Du bidrar till vårt positiva arbetsklimat genom att skapa goda relationer till barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har god samarbetsförmåga och ett engagemang i ditt arbete.  Du är också tydlig i ditt ledarskap som pedagog samt har förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation. Du har goda kunskaper i IKT. Du bör också ha en god förmåga att omsätta teori och praktik och bedriver en medveten undervisning för att skapa lärmiljöer och målstyrda processer Du bör också ha en god förmåga att omsätta teori och praktik och bedriver en medveten undervisning för att genom tillgängliga lärmiljöer och målstyrda processer utveckla varje barns kompetens och kunskap.  
Erfarenhet av arbete med utomhuspedagogik är ett plus. Är du nyutexaminerad förskollärare har du stöd av mentor under första året.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara långt.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Film - att jobba som förskollärare i Jönköpings kommun

Upplysningar
Bitr. förskolechef Anneli Dalberg 036-103856
Lärarförbundet: Frida Creutzberg-Karlberg 036-103878
Lärarförbundet: Annika Ståhl 036-103879
Kommunal: Anette Fong 036-103877

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.