search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsHälsoskyddsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-26
Referensnr19-51-0003
Publicerad2019-03-08
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Hälsoskyddsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-26
Referensnr
19-51-0003
Publicerad
2019-03-08

Arbetsplatsbeskrivning
Hälsoskyddsenheten är en del av miljö-och hälsoskyddskyddsförvaltningen och består av elva hälsoskyddsinspektörer. På förvaltningen finns förutom hälsoskyddsenheten bland annat en livsmedelsenhet, miljöskyddsenhet och kanslienhet, med totalt 49 medarbetare.

Enheten arbetar med myndighetsutövning inom hälsoskyddsområdet enligt bl. a. miljöbalken, strålskyddslagen och tobakslagen. Enhetens arbete har stor betydelse för människors hälsa och miljö i Jönköpings kommun. Förvaltningens arbete styrs av miljö- och hälsoskyddsnämnden genom en omfattande delegerad beslutsrätt. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen ingår i flera nätverk på kommunnivå, länsnivå och nationellt.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du som huvuduppgift att leda och följa upp enhetens verksamhet. Som chef har du personal-, arbetsmiljö-, verksamhets- och budgetansvar. Du ska verka för en god arbetsmiljö som bygger på tillit, tydliga mål, öppenhet och stabilitet.

Du är också en del av förvaltningens ledningsgrupp som består av förvaltningschef och förvaltningens enhetschefer. I ledningsgruppen är förvaltningsperspektivet viktigt. Det innebär att enhetscheferna både ska ha helhetssyn och föra in respektive enhets förutsättningar i samtalet. Samhörighet, dialog och samarbete är ledord. Förvaltningens ledningsgrupp har både ett operativt och ett strategiskt fokus. Här förväntas enhetschefen initiera, delta i och driva frågor ledningsgruppen kommer överens om. I arbetet ingår också viss kontakt med media.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ledarerfarenhet och är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller har erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du är stabil med god samarbetsförmåga och tydlig struktur i ditt arbete. Som ledare är du tydlig, har förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Förvaltningschef Håkan Strid, tfn 036-10 54 36
Facklig företrädare, Vision: Amira Oruc, tfn 036-10 50 51
Facklig företrädare, Naturvetarna: Karin Berg, tfn 036-10 50 57

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.