search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Systemtekniker (Nätverk)

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-04-01
Referensnr19-04-0014
Publicerad2019-03-11
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-04-01
Referensnr
19-04-0014
Publicerad
2019-03-11

Är du vår nya kollega? Vi behöver förstärka vårt team, som idag består av fyra personer,  med ytterligare en systemtekniker.

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings Kommun har en stor och komplex IT-miljö med en stark tillväxt av digitala enheter. IT-avdelningen har helhetsansvar för IT-drift, support, telefoni, teknikutveckling och samordning av IT-säkerheten inom kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar. På avdelningen arbetar ca 65 personer som hanterar och administrerar verksamheten. 

Arbetsuppgifter
Som nätverkstekniker inom Jönköpings kommun arbetar du med drift, utveckling och förändring av kommunens nätverk och dess stödsystem. 

Arbetet innebär nära kontakter och samarbete med kunder och kravställare. Implementation av såväl dina egna som andras lösningar är en viktig del av arbetet. Arbetsmetodiken är strukturerad och dokumentation ingår som ett naturligt element i arbetet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med större nät och komplexa miljöer. Vi ser gärna att du har kompetens motsvarande Cisco CCNP Routing & Switching. Har du erfarenhet av nätverksutrustning inom Cisco så är det meriterande liksom erfarenhet av brandväggar, WiFi, F5 Big-IP och Datacenter.

Förutom daglig drift och underhåll så har du kunskap och erfarenhet inom något eller några av följande områden:
- nätverksutrusning (switchar, routrar och access-punkter)
- brandväggsutrustning
- lastbalansering
- routing-protokoll 
- VPN-teknologier.

För att lyckas i tjänsten krävs att du är en självgående problemlösare. Du är van att arbeta i nära samarbete med kunder och kravställare och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Du trivs med eget ansvar och är duktig på att själv se vilka uppgifter som behöver lösas. Du sätter kunden i fokus, är en lagspelare som tycker om att hjälpa och stötta både kunder och kollegor. 

Övrigt
För tjänsten krävs B körkort.
Eftersom tjänsen kan bli säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Upplysningar
Ragnvald Röine, Driftchef Infrastruktur, e-post: ragnvald.roine@jonkoping.se, tel: 036-10 26 27
Facklig representant är Kenneth Axelsson, e-post: kenneth.axelsson@jonkoping.se, tel: 036-10 56 44

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.