search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarums skolområde F-6
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning50%
Tillträdesdag2019-08-12 till 2020-06-30
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-60-0513
Publicerad2019-03-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarums skolområde F-6
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
50%
Tillträdesdag
2019-08-12 till 2020-06-30
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-60-0513
Publicerad
2019-03-11

Välkommen till Ljungarums skolområde!
Ljungarums skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och består av Strömsbergsskolan F-3 och Ljungarumsskolan F-6. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Sammanlagt har vi ca 395 elever och ca 60 personal. Inom Ljungarums skolområde F-6 arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten vidare. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att fördela din arbetstid som F-6 kurator mellan Ljungarumsskolan F-6 och Strömsbergsskolan F-3. De båda skolorna inom skolområdet har ett gemensamt elevhälsoteam där du kommer att ingå.  Skolkuratorn är sakkunnig inom skolan gällande socialt arbete och sociallagstiftning och står för den psykosociala kompetensen. Ett viktigt uppdrag är också arbetet med skolans likabehandlingsplan, där du är en i personalgruppen som medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå. I det arbetet ingår bland annat samtal med enskild elev och/eller vårdnadshavare, arbete i olika gruppkonstellationer, handledning och konsultation till skolpersonal. Du genomför social kartläggning av enskild elev. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin, habiliteringen och fritidsförvaltningen. Du ingår i skolans krisgrupp

Kompetenskrav
Socionomexamen. Erfarenhet som skolkurator och/eller socialtjänst och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du behöver kunskaper om barn och ungdomars utveckling. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs.
Du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation och kan arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk: till belastningsregistret

Upplysningar
Catarina Markus, Rektor Ljungarums skolområde, 036-106243
Kurator samordnare Ulrika Arvidsson, 036-10 28 67
Kurator samordnare Sofi Hermansson, 036-10 26 16
Akademikerförbundet SSR Marcus Görs, 036-10 73 81 
Vision, Maria Carlsson, 036-10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.