search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstaddalens FO
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-04-01
Referensnr19-60-0577
Publicerad2019-03-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstaddalens FO
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-04-01
Referensnr
19-60-0577
Publicerad
2019-03-12

Lust att leka - Lust att lära - Tillsammans - i förskolan på landet


Arbetsplatsbeskrivning
Vill du jobba på en förskola som har närhet till både skog och vatten, då ska du söka dig till oss!

Skärstaddalens förskoleområde består av två förskolor i Kaxholmen och i Skärstad, vi har totalt ca 150 barn och är drygt 30 anställda, både förskollärare och barnskötare, män och kvinnor med lång eller kort erfarenhet.

Vi håller just nu på att bygga en helt ny förskola i Kaxholmen, du kan vara med och forma den från början!

Arbetsuppgifter
Skärstaddalens förskoleområdes vision "Lust att leka, Lust att lära, Tillsammans." sammanfattar det vi ser som grunden i förskollärarens uppdrag. Trygghet är det absolut viktigaste för oss, vi vill att både barn, vårdnadshavare och personal känna sig trygga och välkomna.

Ditt arbete som förskollärare är att stödja barnen i deras lärande och utveckling, utefter barnets egna behov och möjligheter. Vi söker dig som är nyfiken på att lära och utvecklas som förskollärare. Du ska tillsammans med ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och utvärdera arbetet utifrån styrdokumentens intentioner. 

Vi bestämmer tillsammans efter din kompetens vilken förskola/avdelning du ska arbeta på.

Kompetenskrav
Du ska vara utbildad legitimerad förskollärare eller i slutet av din utbildning till förskollärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tidigare arbete i förskola/barngrupp är meriterande. Goda kunskaper inom IKT.
All personal deltar i pågående kommungemensamt forskningsprojekt vid Malmö högskola. 

Övrigt
Det finns goda bussförbindelser.

Du är anställd i Skärstaddalens förskoleområde och arbete kan i framtiden komma att ske på alla våra avdelningar. 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att ladda upp relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Hanna Jakobsson, Förskolechef, tel 036-103426
Catrin Bergström, Lärarförbundet, tel 036-103981

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.