search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Parkingenjör

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGatu o Park/Planering o utveckling/Planering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-55-0003
Publicerad2019-03-12
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gatu o Park/Planering o utveckling/Planering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-55-0003
Publicerad
2019-03-12

Arbetsplatsbeskrivning
Verksamheten ansvarar för planering av drift och underhåll för stadens infrastruktur, grönområden och skog. Genomför reinvesteringsobjekt, plangranskning utifrån ett driftsperspektiv. Verksamheten bedriver även projektering inom området.

Verksamheten Planering och Utveckling Gata, park, skog består av två enheter. Den ena är planering och den andra enheten är Utveckling.
Verksamheten ansvarar för planering av drift och underhåll för stadens infrastruktur, grönområden och skog. Genomför reinvesteringsobjekt, plangranskning utifrån ett driftsperspektiv. Verksamheten bedriver även projektering inom området.


Arbetsuppgifter
Som parkingenjör har du planeringsansvar för drift och underhåll av de befintliga parkmiljöerna i kommunen. I tjänsten ingår att planera, beställa och följa upp upphandlade entreprenader utifrån uppställda mål och inom givna ekonomiska ramar. Projektledning av reinvesteringar kommer att vara en del av din tjänst och även att prioritera och samordna arbetsinsatser. Det ingår mycket samverkan med förvaltningens olika delar och med externa aktörer. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten varvid social kompetens är viktig.


Kompetenskrav
 Treårig landskapsingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

B-körkort krävs


Övrigt

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

  • Förutsättningar och vilja till delaktighet
  •  Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
  •  Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
  •  Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete


 Upplysningar

Görgen Olofsson, Enhetschef 036-10 54 62
Harald Björkdahl, Verksamhetschef 036-10 54 60

 Vision: Mari Hoffmann 036-10 75 64
 Sveriges ingenjörer: Stefan Holst 036-10 24 07

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.