search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem med biblioteksansvar

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstadalen skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-60-0604
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstadalen skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-60-0604
Publicerad
2019-03-13

Välkommen till oss på Skärstaddalens skolområde!
Enheten består av två skolor som ligger i vackra Skärstaddalen. Landsjöskolan i Kaxholmen består av förskoleklass, åk 1-6 och 3 fritidshem. Med utsikt över Landsjön och äppelträd på gården erbjuds den bästa av miljöer för både elever och vuxna. Skärstad skola i Skärstad består av förskoleklass, åk 1-3 och fritidshem. Det är en liten skola med vida vyer över åker och äng. Verksamheten på skolorna utgår från en mix av nytänkande och beprövad erfarenhet. Vi vill att eleverna ska trivas, ha roligt och utvecklas och växa.

Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare med inriktning fritidshem som förutom arbetet i fritidshem kommer arbeta med skolornas bibliotek. Du kommer att tjänstgöra som lärare med inriktning fritidshem för våra elever på Skärstaddalens skolområde. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en trygg, lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter.

Under skoldagen kommer du att arbeta med och utveckla skolornas bibliotek. Du vill väcka elevernas nyfikenhet kring litteratur och deras lust att läsa. Du är också mån om att tillsammans med övrig personal skapa möjlighet för våra elever att delta i olika utvecklande läs- och skrivprojekt. Du ska även hjälpa elever att komma igång med digitala hjälpmedel och inläsningstjänst. Nu när vi inför en-till-en Ipads för våra elever så blir uppdraget för den som är biblioteksansvarig att stödja elever och personal vad det gäller informationssökning och källkritik.

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation för lärare med inriktning fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Vi söker en person som är intresserad av eller har erfarenhet av att arbeta i skolbibliotek. Du har god kännedom om barn och ungdomslitteratur.

Som person är du ansvarsfull och kan arbeta självständigt, samtidigt som du har lätt att kommunicera och samarbeta med elever, personal och skolledning. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Helena G Johansson Rektor 036-103960 eller Karin Bergström bitr. rektor 036-103956.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.