search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem musik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSkärstadalen skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-60-0603
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Skärstadalen skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-60-0603
Publicerad
2019-03-13

Välkommen till oss på Skärstaddalens skolområde!
Enheten består av två skolor som ligger i vackra Skärstaddalen. Landsjöskolan i Kaxholmen består av förskoleklass, åk 1-6 och 3 fritidshem. Med utsikt över Landsjön och äppelträd på gården erbjuds den bästa av miljöer för både elever och vuxna. Skärstad skola i Skärstad består av förskoleklass, åk 1-3 och fritidshem. Det är en liten skola med vida vyer över åker och äng. Verksamheten på skolorna utgår från en mix av nytänkande och beprövad erfarenhet. Vi vill att eleverna ska trivas, ha roligt och utvecklas och växa.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som lärare med inriktning fritidshem för våra elever på Skärstaddalens skolområde. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor för gemensam fritidshemskonferens samt har tid för planering i det egna arbetslaget. Under en arbetsvecka finns även utrymme för egen planering. I arbetsuppgifterna ingår, utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten också skolsamverkan där du skall vara ett stöd för eleverna, tillsammans med de lärare som arbetar i klasserna.

Har du lärarlegitimation i musik så kan din samverkan innebära undervisning i musik. Då ansvarar du för att planera, utvärdera och följa upp din undervisning för eleverna i ämnet musik. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. Fritidshemmet ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen och du är en viktig del för barnets hela dag. Du har god förmåga att skapa relationer till elever samt har ett inkluderande förhållningssätt. Du bidrar till att skapa en trygg, stimulerande och lärorik verksamhet.

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation för lärare med inriktning fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Kompetens i musik är meriterande. Som person strävar du efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och ser möjligheter även när något är svårt. Du har ett positivt förhållningssätt och har en god samarbetsförmåga samt är flexibel och lyhörd för både elever, vårdnadshavare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Helena G Johansson rektor 036-103960 eller Karin Bergström bitr. rektor 036-103956

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.