search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJärsnässkolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag190801
Sista ansökningsdag2019-04-07
Referensnr19-60-0589
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Järsnässkolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
190801
Sista ansökningsdag
2019-04-07
Referensnr
19-60-0589
Publicerad
2019-03-13

Välkommen till oss på Lekeryds skolområde!
Lekeryds skolområde består av två skolor. Lekerydsskolan som är en F-åk 6 skola som ligger ca 7 km från Huskvarna, samt Järsnässkolan som ligger ca 1 mil från Lekeryd och är en F-åk 2 skola. Båda skolorna omfattar även fritidsverksamhet på fritidshemmen. Enheten har ca 280 elever och 45 personal. Lekeryds skolområde är övningsskola, vilket ger oss ett nära samarbete med Högskolan i Jönköping. Andelen behöriga pedagoger på enheten är hög.

Tjänsten vi söker är placerad på Järsnässkolan. Järsnässkolan har 17 elever och fritidshemmet har ca. 30 barn inskrivna och har ett mycket bra läge med närhet till naturen.

Nu söker vi en lärare inriktning fritidshem. Är du den vi söker?

Arbetsuppgifter
Du arbetar på ett fritidshem för elever i F-åk6. Tillsammans med andra pedagoger arbetar ni med att planera, genomföra och följa upp verksamheten. Huvuddelen av verksamhetens mål är att stimulera elevernas sociala kompetens, deras förmåga att utveckla kamratrelationer och att de ska kunna praktisera ett demokratiskt förhållningssätt. Som utgångspunkten för ert arbete finns styrdokumenten både på fritidshemmet och i skolan.

Du ingår i ett arbetslag som består av lärare och förskollärare. Tillsammans utvecklar ni en stimulerande och lärande verksamhet både inomhus och utomhus. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i skolans verksamhet utöver fritidshemmet. Dessa arbetsuppgifter planeras utifrån din kompetens.

Kompetenskrav
Du är legitimerad lärare och har en examen som lärare inriktning mot fritidshem/fritidspedagogexamen. Gärna med inriktning i något eller flera ämnen. Grundläggande IKT kompetens är ett krav.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är ansvarsfull, lösningsfokuserad, har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar länken till ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Ulf Vaim rektor, tfn 036-10 24 25
Kajsa Sjödell bitr. rektor, tfn 036-10 28 03
Helena Sandberg, Lärarförbundet tfn 036-10 31 10

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.