search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem, 3 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan, grundsärskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01, eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-60-0596
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan, grundsärskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01, eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-60-0596
Publicerad
2019-03-13

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka våra tjänster som lärare med inriktning fritidshem hos oss på grundsärskolan, Rosenlundsskolan!

Rosenlundsskolan är välden i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På skolan finns grundskola med fritids, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritids.

På Rosenlundsskolans grundsärskola arbetera vi för att eleverna få lyckas i sin egen takt och på sina egna villkor. Vi arbetar för att eleverna ska nå så långt som möjligt. Vi sätter med andra ord inga gränser utan vet att eleverna kan lyckas - det tar bara olika lång tid. Våra elevgrupper är små och personaltätheten hög.

Arbetsuppgifter
Tjänsterna är placerade på grundsärskolans fritidshem. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets daliga verksamhet. Arbetet består också av skolsamverkan och sker tillsammans med grundsärskolans lärare. I dessa tjänster finns också möjlighet till viss undervisning. Grundsärskolans lärare inriktning fritidshem arbetar i nära samarbete med varandra och tillsammans med särskolans lärare och elevassistenter. Vi vill stärka vårt fritidshem och utökar därför antalet tjänster för lärare med inriktning fritidshem.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är lärare inriktning fritidshem/fritidspedagog och som vill arbeta med barn i grundsärskolan årskurs 1-6. Erfarenhet av arbete med elever i grundsärskolan är meriterande.

Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor, 036-106400
Anna Torstensson, bitr. rektor, 036-107865
Karin Östholm, Lärarförbundet, 036-106352

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.