search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJära Gårds förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-06-03
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-60-0579
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Jära Gårds förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-06-03
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-60-0579
Publicerad
2019-03-13

Välkommen till oss på Jära Gårds förskola!
Vi tror att alla kan! Tror du också det? Då är du välkommen till oss! Vår förskola Jära Gård ligger på Ekhagen. Vi har en egen naturgård och promenadavstånd till Bundbärget. Våra barn är indelade i 5 grupper och vi är 15 kollegor som jobbar på förskolan.

Som förskollärare hos oss..
...omsätter du förskolans läroplan i ditt dagliga arbete. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling genom att stötta det enskilda barnet, utmana normer och arbeta aktivt mot diskriminering. Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Som förskollärare ansvarar du med dina kollegor för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra undervisningen i förskolan genom pågående program "Flerstämmig undervisning i förskolan". Vi ingår i övningsförskolor dvs. vi tar emåt både studender från Jönköpings Universitet men även barnskötarelever från MOA och Sanda Gymnasiet.

Hos oss har du möjlighet till regelbunden planering och reflektionstid samt kompetens- och utvecklingsdagar. Vi möjliggör för alla anställda hos oss att arbeta med många olika IT-verktyg som t.ex. egen Ipad, projektorer, dokumentkameror, Bloe-Bot etc. Vi har arbetskläder för både vår och vinter.

Vi söker dig...
... som är utbildad förskollärare och är väl insatt i förskolans styrdokument, samt kan omsätta läroplanens mål i det praktiska arbetet. Du arbetar strukturerat och använder pedagogisk dokumentation för att analysera och reflektera tillsammans med både kollegor och barn. Du har god samarbetsförmåga, goda IT-kunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Som person är du trygg och har en förmåga att känna tillit och omtanke. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation. Du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att entusiasmera och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här gör du din beställning av belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef Edita Sabanovic 036 – 102140
Bit. förskolechef Gunilla Persson 036 - 102143
Lärarförbundet Anna Dolk 0703 022748

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.