search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mark- o Exploateringsingenjör (Vikariat)

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark o Exploatering/Mark
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k. till - 12 mån
Sista ansökningsdag2019-04-14
Referensnr19-55-0031
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark o Exploatering/Mark
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k. till - 12 mån
Sista ansökningsdag
2019-04-14
Referensnr
19-55-0031
Publicerad
2019-03-13

Arbetsplatsbeskrivning
Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 700 anställda. Vi planerar för framtiden och står inför nya spännande uppdrag och söker nu en vikarie för en av våra mark- och exploateringsingenjörer som ska vara föräldraledig. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvar för kommunens mark- och bostadsförsörjning samt har i uppdrag att säkra kommunens långsiktiga markberedskap. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande och driver spännande omvandlingsprojekt. Förhandling och avtalsskrivning är en naturlig del av arbetsdagen. Vi är en avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör garanterar vi varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer att jobba inom marksidan och där främst vara delaktig i projekt och ärenden kopplade till rådighet, ägande och utveckling samt att vara med i arbetet med strategiska markförvärv i syfte att öka kommunens plan- och markberedskap. Du kommer att jobba med att upprätta olika avtal och vara aktiv i initiering av uppdrag och projekt i tidiga planeringsskeden. Du kommer också värdera, förhandla och upprätta såväl köpeavtal, genomförandeavtal och andra typer av rättighetsupplåtelseavtal samt eventuellt delta i planprocess. I ditt dagliga arbete har du kontakt med markägare, exploatörer och andra kommuninnevånare och du driver ditt arbete i stort kund- och medborgarfokus. Arbetet sker självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet. 

Kompetenskrav
Vi tror att du har relevant högskoleutbildning, gärna inom lantmäteri eller motsvarande. Erfarenhet från liknande befattning inom kommun samt kunskaper inom samhällsbyggnad eller markförhandling är meriterande. Som person är du kommunikativ, strukturerad, målinriktad, vågar ta egna beslut och kan hantera ett flertal projekt parallellt. Du har erfarenhet från förhandlingar, kunskaper om aktuell lagstiftning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat arbetsfokus.

Körkort för bil är ett krav.

Vi erbjuder dig ett spännande vikariat på en attraktiv och rolig arbetsplats där du får ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling.

Övrigt
Anställningsform Vi söker en medarbetare för ett vikariat på ca 1 år med eventuell möjlighet till förlängning, heltid.

Medarbetarskap i kommunen kännetecknas av:
¤ Förutsättningar och vilja till delaktighet
¤ Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
¤ Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
¤ Strävan efter att öka sin självinstinkt och stimulera varandra till ökat samarbete

Sista ansökningsdag 2019-04-14

Upplysningar
Verksamhetschef Mark - Marcus Svensson 036 – 10 24 83


Vision: Susanne Karlsson Bosevik 036 -10 21 81
Sveriges Ingenjörer: Marie Wikander Ederfors 036 - 10 80 87

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.