search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biblioteksassistent med inriktning på skapande/Makerspace

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsHuskvarna bibliotek
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-28
Referensnr19-42-0007
Publicerad2019-03-13
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Huskvarna bibliotek
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-28
Referensnr
19-42-0007
Publicerad
2019-03-13

Arbetsplatsbeskrivning
Huskvarna bibliotek har nyligen flyttat till nya lokaler i det nya Stadshuset. I lokalerna finns bland annat en specialbyggd avdelning som kallas Fabriken där det finns material för skapande av olika slag för alla åldrar. Huskvarna bibliotek är ett meröppet bibliotek.

Arbetsuppgifter
Du ska i samarbete med kollegorna utveckla och ansvara för biblioteksverksamheten för prioriterade grupper i allmänhet och personer med funktionsvariation i synnerhet, med utgångspunkt från makerspacebegreppet och Jönköpings kommuns biblioteksplan. Du ansvarar för inköp, framställning och mediehantering av anpassade medier för alla åldrar. Du har regelbundet pass i låne- och informationsdisken och andra förekommande uppgifter på biblioteket. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning och i övrigt gärna en relevant utbildning som motsvarar tjänstens krav t ex inom skapande. Erfarenhet av folkbiblioteksarbete är ett krav. Du ska ha ett stort intresse för läsfrämjande arbete och en god förmåga att kombinera detta med de möjligheter som finns inom begreppet Skaparbibblan/Makerspace. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom, en vana vid att leda grupper i skapande verksamhet och att du har goda IT- kunskaper. Du är intresserad av den digitala utvecklingen. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer i alla åldrar. Arbetet ställer krav på att du självständigt kan planera och ta ansvar för ditt verksamhetsområde. Eftersom arbetet innefattar stor variation, samarbete med många parter i olika åldrar samt periodvis ett högt tempo kräver vi att du är stresstålig och flexibel. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Upplysningar
Annika Wernborg, enhetschef Närbiblioteken tel 036-106092.
Åsa Storck, verksamhetssamordnare, Huskvarna bibliotek tel 036-106645.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.