search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFamiljecentral Tenhult
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdagenligt överenskommelse till 2020-08-31
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-70-0066
Publicerad2019-03-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Familjecentral Tenhult
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
enligt överenskommelse till 2020-08-31
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-70-0066
Publicerad
2019-03-14

Vilka är vi?
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdom och deras föräldrar är organiserade inom tre områden - myndighet, öppenvård och Råd & service. Verksamheten vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade och lösningsfokuserade metoder.

Råd & service ansvarar för det förebyggande arbetet och tidiga insatser. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar. En familjecentral bedriver verksamhet som är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande samt stödjande och riktar sig till föräldrar och barn i åldrarna 0-6 år. Familjecentralen är en mötesplats för familjer inom ett eller flera bostadsområden.

I Jönköpings kommun arbetar 15 kuratorer på våra 10 familjecentraler. Vi söker nu en vikarie till familjecentralen i Tenhult.

Vad gör vi?
Som kurator kommer du att arbeta i förebyggande socialt arbete, individuellt eller i grupp och i nära samverkan med övriga yrkeskategorier på familjecentralen, kvinnohälsovård, barnhälsovård och öppen förskola. Du kommer att arbeta med psykosocialt stödjande föräldraarbete i frivilliga former under kortare eller längre tid. På familjecentralen ges vägledning om vart man som förälder kan vända sig i olika situationer och ge stöd i kontakter med olika myndigheter. Du initierar, medverkar och leder föräldragrupper för föräldrar med såväl allmänna som speciella behov, i nära samverkan med övriga professioner på familjecentralen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relavant för tjänsten. Utbildning i systemteori, MI, ICDP eller annat föräldraskapsstödjande program är meritande. Du har erfarenhet av socialt arbete i barnfamiljer och/eller av förebyggande arbete. Önskvärt är erfarenhet av att arbeta med familjer med olika kulturella bakgrunder.

Du är en stabil och självgående person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer samt samarbetar bra med andra. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Vi erbjuder:
• En arbetsgrupp med god sammahållning, där vi stöttar varandra
• Ett flexibelt arbete med stort eget ansvar i planering och genomförande
• Betald semester första anställningsåret
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Huvuddelen av tjänsten arbetar du som kurator på Tenhults familjecentral och en del av tjänsten kommer ingå i vårt föräldraskapsstöd. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.
Rekryteringen avser ett vikariat till augusti 2020.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Arbetstiden är i huvudsak dagtid, viss arbetstid på kvällstid förekommer.

Urval sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Malin Broddegård, 036-10 58 52
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.