search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

1:e socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsBarn och ungdom öster
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag2019-05-15 till 2020-08-31
Sista ansökningsdag2019-03-31
Referensnr19-70-0067
Publicerad2019-03-14
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Barn och ungdom öster
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
2019-05-15 till 2020-08-31
Sista ansökningsdag
2019-03-31
Referensnr
19-70-0067
Publicerad
2019-03-14

Vi söker en engagerad 1:e socialsekreterare
Jönköpings kommun är en mycket expansiv kommun och vi växer med 1500 invånare per år! Att vi växer innebär att socialtjänstens verksamheter efterfrågas i högre utsträckning. Arbetet inom barn- och ungdomsvården i Jönköpings kommun ligger långt fram och vi arbetar med ständiga förbättringar. Då en av våra 1:e socialsekreterare ska gå hem på föräldrarledighet i sommar söker vi en ersättare till lokalkontor öster som finns belägget i stadshuset i Huskvarna.

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en starkt sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare. Barn- och ungdomsvården i Jönköping består av en myndighetsdel och en öppenvårdsdel med behandlingsinsatser samt råd- och servicefunktion. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska sektioner med lokalkontor i centrala Jönköping (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster). Vidare finns specialiserade sektioner inom familjerätt, socialjour, mottagning, utredning samt rekrytering av kontaktpersoner/familjer och närhet till barnahus och familjehemsresursen.

I barn och ungdomsenheten öster, lokalkontoret i Huskvarna, arbetar en enhetschef, två 1:e socialsekreterare, en resursperson, tre administratörer och ca 18 socialsekreterare.

Vad gör vi?
I en barn och ungdomsenhet arbetar vi med barn- eller ungdomsutredningar och uppföljningar enligt SoL och LVU. Vi arbetar enligt BBIC och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Vi använder oss av de verktyg som Signs of Safety erbjuder för att involvera familjer och deras nätverk.

Vad gör du som 1:e socialsekreterare?
Som 1:e socialsekreterare kommer du att arbeta med att stödja socialsekreterare i deras utredningsarbete, bedömningar och val av insatser gällande barn och ungdomar i åldern 0-20. Du kommer i första hand att ansvara för stödet till socialsekreterare som arbetar med ungdomar. Detta arbete sker i team med enhetschef och 1:e socialsekreterare för arbete med barn. Förutom stöd till socialsekreterare arbetar du med metodutveckling, introduktion av nyanställda och uppföljning av arbetet inom ramen för enhetens verksamhetsplan. Du håller dig uppdaterad vad gäller föreskrifter, allmänna råd från Socialstyrelsen, förändringar inom lagstiftningen och dess tillämpning. Du samarbetar med de samarbetspartners som finns runt barn och ungdomar, både internt och externt.

Vilka kompetenskrav har vi?
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Det är meriterande om du har god sakkunskap och har haft en arbetsledande roll i någon form. Som person är du trygg, stabil och stresstålig. Du är även engagerad, har lätt för att ställa om dig utifrån enhetens behov och har god samarbetsförmåga. Självständigt och tillsammans med enhetschef och 1;e socialsekretere leder och samordnar du arbetet med barn, ungdomar och familjer. Du strävar efter att uppnå gemensamma mål och vid behov är du delaktig i det direkta arbetet med barn, ungdomar och deras familjer. 

Arbete utanför kontorstid kan förekomma

Vad får du?
• 7-timmars arbetsdag
• Flexibel arbetstid
• Gott arbetsklimat och engagerade kollegor
• Handledning/ metodstöd i arbetet utifrån signs of safety
• Utbildningsmöjligheter 

Jönköpings kommun erbjuder våra anställda gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar, semesterväxling samt rabatt på länstrafikens årskort.

Vi söker dig
B-körkort är ett krav för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Enhetschef Christina Hemborg, tfn 036 - 10 70 50
1:e socialsekreterare Ida Oyetuga, tfn 036- 10 63 99


Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.