search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödpedagog/Arbetsterapeut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-29
Referensnr19-70-0049
Publicerad2019-03-15
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-29
Referensnr
19-70-0049
Publicerad
2019-03-15

Vilka är vi?
Borstingevägen 5 är en gruppbostad med 16 lägenheter för psykiskt funktionshindrade i varierande åldrar och är beläget i den västra kommundelen på Torp i Bankeryd. Vi som arbetar här är ett härligt team bestående av skötare/undersköterskor, arbetsterapeuter och behandlingspedagoger. Hos oss värdesätter vi samarbete och en bra teamkänsla.

Som medarbetare på Borstingevägen 5 har du stort inflytande och delaktighet i verksamhetens utveckling enligt förvaltningens intuitioner. Vi arbetar med ansvarsområden som du tillsammans med dina kollegor utvecklar och förbättrar. Vi arbetar vidare aktivt med ständiga förbättringar enligt LEAN för att utveckla verksamheten. Vi söker nu en medarbetare till vår arbetsgrupp. Tjänsten är ett föräldrarvikariat.


Vad gör vi?
Vi arbetar utifrån det beslut som den enskilde har enligt Socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Utifrån det fattade beslutet arbetar vi med en genomförandeplan. Det innebär att vi tillsammans med övrig personal ska se till att de som har en beviljad insats får den hjälp och stöd som de har behov av för att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån dennes egna förutsättningar och behov. Våra arbetsuppgifter består bland annat av omvårdnadsarbete enligt Hälso- sjukvårdslagen (HSL). Individens behov skall vara utgångspunkten i vårt arbete och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt.


Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, utbildad behandlingspedagog, eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med psykiskt funktionshindrade, gärna inom slutenvård. Som person är du initiativtagande, strukturerad och du tar ansvar för självständigt arbete såväl som du kan samarbeta och arbeta tillsammans i team. Det är dessutom meriterande om du som söker har B-körkort.


Vad erbjuder vi?

- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Tjänsten är på heltid och tillsvidare.
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar

Peter Wolmarsson, enhetschef tel: 036-10 76 70
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.