search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTenhults skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse till 3 år
Sista ansökningsdag2019-03-29
Referensnr19-60-0607
Publicerad2019-03-15
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tenhults skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse till 3 år
Sista ansökningsdag
2019-03-29
Referensnr
19-60-0607
Publicerad
2019-03-15

Välkommen till oss på Tenhults skolområde!
Vår gemensamma vision är ”en skola där trygghet, glädje och lustfyllt lärande ger oss alla framtidstro”. Tillsammans strävar vi efter att skapa tillgängliga lärmiljöer. Tenhults skolområde består av två F-6 skolor, Tenhultsskolan och Ödestugu skola. Vi har ett upptagningsområde som gränsar mot både Vaggeryd och Nässjö. På Tenhultsskolan går det ca 550 elever. Ödestugu skola har drygt 50 elever. Bägge skolorna har fritidshemsverksamhet. Vi har ett gemensamt elevhälsoteam med bred kompetens och erfarenhet. Tenhultsskolan är en av kommunens övningsskolor vilket innebär att vi tar emot lärarstudenter varje termin och därmed samarbetar med lärarutbildningen i Jönköping. Våra skolor har aktiva föräldraföreningar som berikar vårt arbete. 

Uppdraget:
Som biträdande rektor i vårt skolområde är du en del av skolledningen bestående av rektor och ytterligare en biträdande rektor. Vårt skolområde har även en skoladministratör. Ditt uppdrag kommer att innefatta bland annat att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete samt skolutvecklingsfrågor. Du sätter eleverna i centrum, skapar goda relationer med all personal, är lyhörd och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som biträdande rektor kommer du att ha ett särskilt ansvar för specifika uppdrag utifrån verksamhetens behov och din kompetens. Rektor leder och fördelar arbetet. Tillsammans arbetar vi enligt gällande styrdokument för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Vi erbjuder:
Vårt skolområde har hög måluppfyllelse. Våra medarbetare präglas av ett starkt engagemang för elevernas bästa. De står för en välkomnande arbetsmiljö där utveckling, gemenskap, lösningsfokusering, samsyn och trivsel är viktiga faktorer. Alla ses som resurser i vårt gemensamma arbete.

För att du ska få stöd i din nya roll anpassar vi introduktionen från tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor. Du träffar också regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 1-16 årsperspektiv. Utbildningsförvaltningens stödfunktioner erbjuder dig också stöd och vägledning inom områdena utveckling och kvalitet, elevhälsa, ekonomi, HR, administration och kommunikation.

Vi söker dig som:
- har en akademisk utbildning inom pedagogik
- har några års arbetslivserfarenhet inom skola eller fritidshem
- har god kunskap och är förtrogen med skolans styrdokument samt delar den värdegrund och det förhållningssätt som präglas av dessa
- har arbetsledande erfarenhet och erfarenhet av att driva skolutveckling och förändringsarbete
- vill ha roligt tillsammans med oss
- är prestigelös.

Du är en kommunikativ ledare med förmåga att skapa goda relationer. Du leder verksamheten genom att samordna, fördela och prioritera arbetet men kan också omvärdera när situationen kräver. Utöver detta är du motiverande, inkluderande och vågar fatta beslut och stå för dessa. Du ska kunna arbeta självständigt, ta ansvar och ha förmågan att arbeta strategiskt och långsiktigt. Vi tror att du är målmedveten, engagerad och trygg. Som skolledare är du en arbetsgivarrepresentant för Jönköpings kommun och agerar med gott omdöme och fattar välgrundade beslut. 

Övrig information
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som lärare som grundtjänst.
Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Upplysningar
Sara Johansson, bitr. grundskolechef tel. 036-102689
Maria Aspegren, rektor Tenhults skolområde tel. 036–103039
Cecilia Larsson, bitr. rektor Tenhults skolområde tel. 036–103068
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga ombud

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.