search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Dagbarnvårdare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPedagogisk omsorg, Jönköpings kommun
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-04-28
Referensnr19-60-0683
Publicerad2019-03-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Pedagogisk omsorg, Jönköpings kommun
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-04-28
Referensnr
19-60-0683
Publicerad
2019-03-25

Vi söker nu dagbarnvårdare till flera områden i kommunen. Vi söker efter dig som vill öppna upp sina hem för verksamhet med små barngrupper där barnen får vistas i en lugn, trygg och lärorik miljö!

Vi är:
Pedagogisk omsorg är en del av kommunens verksamhet för barn i åldrarna 1-12 år. I Jönköpings kommun arbetar 60 dagbarnvårdare med att bedriva pedagogisk omsorg för mindre barngrupper i sina egna hem. Varje dag har ett planerat pedagogiskt innehåll utifrån styrdokument och barns erfarenheter, intressen och behov. Vardagens tillfälligheter tas tillvara för att skapa en rolig och innehållsrik verksamhet med pedagogiska samtal som leder till barns lärande. Lek och utevistelse är en central plats i vår dagliga verksamhet och vi är ute i alla väder. Verksamheten ska stimulera barns utveckling och lärande och utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande.

Att vara dagbarnvårdare innebär:
Barnen vistas under dagarna i ditt egna hem tillsammans med andra barn i olika åldrar mellan 1-6 år. Du stödjer aktivt barnets utveckling, lustfyllda lärande och dagliga välbefinnande med förskolans läroplan som vägledning. Som dagbarnvårdare serverar du hemlagad näringsriktig och varierad kost. Du ser till att barnets dag hos dig är rolig, trygg och lärorik. Du har nära, personlig kontakt med barn och föräldrar.
Som dagbarnvårdare i Jönköpings kommun tillhör du ett arbetslag som träffas tillsammans med era barngrupper minst en eller flera dagar i veckan för gemensamma aktiviteter. Viss del av verksamheten kan vara förlagd till en gemensam lokal.

Vi söker dig:

  • Som vill erbjuda pedagogisk omsorg i hemmiljö
  • Har barnskötarutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • Har ett lämpligt hem som är tryggt, säkert och hälsosamt med ett tydligt utrymme för att bedriva verksamheten för barnen i.
  • Som är initiativtagande, självständig, trygg, flexibel, god samarbetsförmåga och kan kommunicera i tal och skrift.

Hos oss är det viktigt att varje barn känner att "jag kan", "jag duger". Detta är grunden för vårt värdegrundsarbete, där vuxna är goda förebilder.

Vi erbjuder:
• Ett självständigt arbete där du planerar, genomför och utvärderar din verksamhet – både enskilt och gemensamt med dina kollegor. Du har möjlighet att ha dina egna barn i barngruppen.
• Kompetensutveckling
• Tillgång till gemensam lokal, så kallad poollägenhet som används för barnen vid ev. ledighet.
• Friskvård och andra personalförmåner

Övrigt:
Anmäl dig till vår informationsträff Stadshuset Huskvarna den 10 april kl 17.00-18.00  på nedanstående länk.

Länk till film och anmälan till informationsträff http://www.jonkoping.se/dagbarn

Inför en ev. anställning inom pedagogisk omsorg ska du, enligt lagen om registerkontroll, lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar:
Chef pedagogisk omsorg, Ylva Magnusson tfn 036-107624
Chef pedagogisk omsorg, Carina Sörman tfn 036-106154
Fackförbund Kommunal tfn vxl 036-105000
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.