search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Verksamhetsnära pool till personlig assistans

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig Assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-06-04
Referensnr19-70-0080
Publicerad2019-04-24
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig Assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-06-04
Referensnr
19-70-0080
Publicerad
2019-04-24

Vilka är vi?
Område Personlig assistans tillhör funktionshinderomsorgen som är en del av socialtjänsten i Jönköpings kommun. Personlig assistans består i sin tur utav fem olika team med tre till fyra enhetetchefer och en enhetsadministratör i varje. Respektive chef ansvarar över flertal assistansärenden där assistenter arbetar runt en medborgare. Varje team har även verksamhetsnära poolare som arbetar inom teamets olika assistansärenden.

De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysiska, psykiska som intellektuella och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistent i verksamhetsnära pool stödjer du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt. Nu söker vi två verksamhetsnära poolare till team tre som kommer att serva områdena Gränna, Tenhult, Jönköping och Huskvarna.

Vad gör vi?
Som verksamhetsnära pool arbetar du som personlig assistent hos flera medborgare och på så vis varierar arbetsuppgifterna från dag till dag. Ditt uppdrag är att ersätta ordinarie personal vid långsiktig, inplanerad frånvaro som exempelvis semester. Du arbetar på årsarbetstid och lägger därmed ditt eget önskeschema mot behovet i verksamheten du kommer att ingå i.  

Vem söker vi?
Det är önskvärt att du som söker är utbildad undersköterska/personlig assistent eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt personlig assistans. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Du tar gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt, men har också en god samarbetsförmåga då en del av arbetet utförs i grupp. Arbetet kräver även att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Dessutom ser vi att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Slutligen har du ett empatiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor och service. Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga samt dokumentation etc. Du som söker bör ha körkort.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete.
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutveckling.
  • I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans.

Övrigt
Vi söker personliga assistenter till vår verksamhetsnära pool inom team 3 och arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, helg och journatt. Som verksamhetsnära pool arbetar du utefter årsarbetstid. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!

Upplysningar
Stellan Johansson 036-108094
Maria Öblom, tel: 036-10 28 91
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.