search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Inkassohandläggare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKundfodringsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-24
Referensnr19-04-0022
Publicerad2019-04-18
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kundfodringsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-24
Referensnr
19-04-0022
Publicerad
2019-04-18

Arbetsplatsbeskrivning
Kundfordringsenheten består av elva anställda. Enheten svarar för bevakning och inkassoverksamhet avseende kommunens, Jönköping Energi AB och June Avfall & Miljö AB samtliga kundfordringar. Det gäller avgifter för äldreomsorg, barnomsorg, hyror och arrenden samt avgifter för el, fjärrvärme, vatten och avfallshantering mm. Totalt omfattar verksamheten drygt 1 miljon kundfakturor per år. Vi söker nu inkassohandläggare till verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som inkassohandläggar företräder du kommunen gentemot allmänhet, företag, myndigheter och organisationer. Du ansvarar för krav- och inkassoverksamhet för våra kundfakturor. En stor del av arbetet innebär kundkontakter.

Du kommer arbeta med olika typer av inkassohantering, som exempelvis betalningsförelägganden till kronofogdemyndigheten, bevakningar i konkurser och skuldsaneringar, samt fatta beslut om avstängningar och avhysningar. I arbetsuppgifterna ingår även att ta fram statistik och bokslutsuppgifter inom ansvarsområdet.

Kompetenskrav
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du kan bemöta kunder på ett bra sätt i svåra situationer. Du är noggrann, positiv, och kan arbeta självständigt samtidigt som du är bra på att samarbeta.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk/juridisk inriktning, goda kunskaper inom IT och redovisning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Erfarenhet av arbete inom inkassoverksamhet och/eller annan kvalificerad handläggarerfarenhet är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. 

Övrigt
Provanställning kan komma att tillämpas.

Urval och intervjuer sker löpande.

Upplysningar
Kundfordringschef, Haiat Abraham, 036-10 52 66.
Fackliga företrädare når du via: www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.