search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Boendestödjare till målgrupp med intellektuella funktionsnedsättningar

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-16
Referensnr19-70-0089
Publicerad2019-04-25
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-16
Referensnr
19-70-0089
Publicerad
2019-04-25

Vilka är vi?
Boendestödsteam IF är en verksamhet som vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Kontoret finns på Kålgården men vi arbetar över hela kommunen i medborgarnas hem. Enheten består av fyra boendestödsteam och vi ger stöd till ca 85-90 medborgare. Vår arbetsgrupp består av engagerade medarbetare som alla bidrar till utvecklingen i vår verksamhet. Vi söker nu en engagerad boendestödjare som vill vara med och bidra till utvecklingen i vår verksamhet! Som boendestödjare kommer du att ingå i ett team, men du förväntas även kunna arbeta och ta ansvar för hela enheten.


Vad gör vi?
Vårt arbete utgår från de beslut den enskilde beviljats enligt socialtjänstlagen (SoL). Som boendestödjare kommer du att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt genom att stödja och motivera den enskilde att utföra aktiviteter i det dagliga livet. Vårt uppdrag är att vara professionella yrkesutövare som ska arbeta för att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Arbetet innehåller både praktiska och sociala insatser som kan utföras i den enskildes bostad, men även utanför hemmet. Vi arbetar vidare med dokumentation, upprättande av genomförandeplaner och du kommer ha ett flertal kontaktmannaskap.

 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, legitimerad arbetsterapeut eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet av liknande arbete. För att trivas i rollen som boendestödjare tror vi att du är flexibel, självgående och initiativtagande. Vi värderar personlig mognad högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilde kan befinna sig i. Du ska ha god förmåga att hantera svåra situationer och samtidigt kunna ge ett professionellt bemötande och bibehålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmågor. Vi söker vidare dig som har en god samarbetsförmåga. B-körkort är ett krav för tjänsten!


Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och tillsvidare.  Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker löpnade, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysning
Anna Eskdahl, enhetschef tel: 036-105290.
Ann-Charlotte Gustafsson, arbetsplatsombud, 036-10 76 50

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.