search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande chef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMottagningsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-07-01
Sista ansökningsdag2019-05-19
Referensnr19-60-0962
Publicerad2019-04-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Mottagningsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-07-01
Sista ansökningsdag
2019-05-19
Referensnr
19-60-0962
Publicerad
2019-04-25

Välkommen till Mottagningsenheten!
Modersmålsenheten/Mottagningsenheten är belägen i Kunskapens hus, på Kålgården i centrala Jönköping. Mottagningsenheten tar emot alla kommunens nyanlända elever och genomför Skolverkets kartläggning samt ger en kort introduktion till svenska skolan. På enheten beräknas ca 350 elever passera per läsår. Organisationen för mottagningen av nyanlända i Jönköpings kommun genomgår nu en organisationsförändring vilket ger en spännande möjlighet att få vara med och skapa en ny organisation och arbetssätt.

Detta får du arbeta med
Som biträdande chef har du ett viktigt uppdrag i det operativa arbetet på mottagningsenheten. I ditt uppdrag stöttar du chef i sitt övergripande ansvar för ledning, personal, budget och utveckling. I arbetet ingår ett nära samarbete med modersmålsenheten i frågor som rör modersmål och studiehandledning.

I din roll ligger – att under ledning av chef modersmålsenheten/Mottagningsenheten – verka för att verksamheten håller hög kvalitet och utvecklas enligt uppsatta nationella och lokala målsättningar. Du bistår chefen gentemot förvaltningen och den politiska ledningen i olika verksamhetsrelaterade frågor, exempelvis ärendeberedning till nämnd. Du har en viktig roll att förmedla kunskap och beslutsunderlag till såväl förtroendevalda som verksamhetens ledningsgrupp.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Du har dokumenterad erfarenhet från lednings- och styrningsfrågor samt kännedom om kommunal verksamhet och arbetet i politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av att driva och leda kvalitets- och utvecklingsarbete med gott resultat. Arbetet kräver ett strategiskt förhållningssätt, förmåga att skapa goda relationer och att du visar gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Övrigt
Tjänsten som biträdande chef tillsätts under förutsättningen att erforderliga beslut tas.

Upplysningar
Malin Håård, chef Modersmålsenheten/Mottagningsskolan, 036-10 22 38
De fackliga kontaktpersonerna finner du här

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.