search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialt ansvarig socionom/samordnare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialtjänsten, Enheten för analys och strategi
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-19
Referensnr19-70-0084
Publicerad2019-04-25
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialtjänsten, Enheten för analys och strategi
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-19
Referensnr
19-70-0084
Publicerad
2019-04-25

Vilka är vi?
Socialtjänstens medarbetare jobbar med människor i alla åldrar och livssituationer - barn, ungdomar, familjer, äldre och personer med funktionsnedsättning. Vi söker nu socialt ansvarig socionom/samordnare, SAS.


Vad gör vi?
Socialt ansvarig socionom/samordnare, SAS, arbetar med kvalitetsfrågor inom socialtjänsten. SAS arbetar funktionsövergripande, vilket innebär att uppdraget innefattar omsorgen om äldre, omsorgen om funktionshindrade samt individ- och familjeomsorgen. Praktiskt innebär det att SAS har en nyckelroll när det gäller att följa upp avvikelser och allvarliga missförhållanden, till exempel inom ramen för lex Sarah-bestämmelserna. SAS arbetar också med att utarbeta och följa upp processer och rutiner samt med revisionsarbete och annat utrednings- och utvecklingsarbete. Som SAS utgår du i ditt arbete från ett salutogent förhållningssätt. SAS har sin placering på socialförvaltningens enhet för analys och strategi och förutsätts arbeta i nära samarbete med medicinskt ansvariga sjuksköterskor (MAS) samt medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR).


Vem söker vi?
Utbildad socionom eller annan högskoleutbildning samt erfarenhet som bedöms likvärdig. Flerårig erfarenhet inom socialtjänsten, som handläggare och/eller chef är ett krav. Erfarenhet från funktionshinderomsorgen eller äldreomsorgen är särskilt meriterande. Det är meriterande med erfarenhet av kvalitetsarbete och utvecklings-/utredningsuppdrag eller tillsyn.  SAS måste vara självständig i sitt arbete med god analytisk och strategisk förmåga. Det är också nödvändigt att vara skicklig på både muntlig och skriftlig kommunikation. Stor vikt läggs vid personlig mognad, lämplighet, samarbetsförmåga, förmåga till egna initiativ och eget ansvar samt förmåga till flexibilitet. Att kunna arbeta på ett kvalitetsmedvetet och strukturerat sätt är av betydelse för uppdraget.

Vi erbjuder
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är förlagd dagtid och tjänsten är på heltid, tillsvidare.
Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Karin Pilkvist, Enhetschef, tfn 036-10 56 08
Fackliga företrädare, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.