search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Driven stödpedagog till Apelvägens gruppbostad

FörvaltningSocialförvaltningen
Arbetsplatsfunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagomgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-24
Referensnr19-70-0090
Publicerad2019-04-26
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-24
Referensnr
19-70-0090
Publicerad
2019-04-26

Vilka är vi?
Apelvägens gruppbostad är belägen i Bankeryd. I gruppbostaden bor 4 personer med intellektuella samt fysiska funktionshinder i egna lägenheter. Vår arbetsgrupp består av 9 medarbetare men vi utökar just nu vår styrka. Vi arbetar utifrån den enskilde medborgarens behov och önskemål.


Vad gör vi?
Vi på Apelvägens gruppboende arbetar bland annat med att ge personlig omvårdnad, sociala aktiviteter, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vårt arbete syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har ansvar för en medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet liksom planering och framtagning av pedagogiska hjälpmedel.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har en eftergymnaisal utbildning som exempelvis stödpedagog/behandlingspedagog med specialisering inom funktionshinderområdet samt pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor med särkilda behov samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Meriterande är även erfarenhet/utbildning i tecken som stöd. Du är lugn och trygg som person, har god självkännedom och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt att du har ett professionellt bemötande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Vi söker dig som är flexibel som person och som är positv till förändringar och drivs av att forma och hitta lösningar i det dagliga arbetet. Vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt, så vi ser gärna att du som söker har god pedagogisk insikt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.


Vad erbjuder vi?
- En arbetsgrupp som präglas av god sammanhållning.
- Möjlighet att vara med i en arbetsgrupp i förändring!
- Ta chansen att vara med och påverka och förändra hur våra medborgares vardag ska se ut!
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt 
Tjänsten är på 100 % och tillsvidare.
Arbetstiden är förlagd på dagtid/kväll/var tredje helg.
Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag.


Upplysningar
Jenny Hannula, Enhetschef 036-10 77 86
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.