search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Samordnare inom Kultur och bibliotek - vikariat

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsKultur- och bibliotek
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-26 till 2020-04-24 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag2019-05-20
Referensnr19-42-0010
Publicerad2019-04-29
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Kultur- och bibliotek
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-26 till 2020-04-24 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag
2019-05-20
Referensnr
19-42-0010
Publicerad
2019-04-29

Arbetsplatsbeskrivning
Inom avdelningen Kultur och bibliotek finns tre enheter - Stadsbiblioteket, Närbiblioteken och Kulturproduktion. 

Stadsbiblioteket har nyligen genomgått en omfattande renovering där ljusa, trevliga och verksamhetsanpassade lokaler möjliggör en modern biblioteksverksamhet med besökaren i fokus.

Närbiblioteken har lokaler och verksamheter i Huskvarna, Bankeryd, Råslätt, Öxnehaga, Österängen, Tenhult, Norrahammar, Taberg, Ödestugu, Gränna och Visingsö. Till denna enhet hör också två mobila enheter med omfattande verksamhet vilka nyligen uppmärksammats nationellt.

Kulturproduktion utgör en av tre enheter inom avdelningen vilken ansvarar för en stor del av kommunens samlade kulturverksamhet, föreningsstöd och museiverksamhet.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett övergripande samordningsarbete med huvudfokus inom kommunikationsområdet för avdelning kultur och bibliotek där du aktivt kommer arbeta i enlighet med kulturplanen och biblioteksplanens intentioner. Du kommer att arbeta nära kommunikationsenheten och vara operativt kommunikatörsstöd till ansvarig kommunikatör.

Som samordnare kommer du bland annat arbeta med sociala medier och hemsidan i biblioteksorganisationen. Du kommer också att stödja ansvarig kommunikatör i arbetet med att omvärldsbevaka och hitta utvecklingsområden, initiera, inspirera och fortbilda medarbetare i olika kommunikationsplattformar samt ansvara för visst utredningsarbete. Viss tjänstgöring i informations- och lånedisk samt kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunikationsarbete eller pedagogik samt har vissa kunskaper och färdigheter i Adobe CC främst Photoshop och InDesign. Vi ser att du är självständig, analytisk, har initiativförmåga, är lösningsorienterad samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Övrigt
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar
Avdelningschef Johan Gärskog tel 036-10 55 83
DIK: Karin Kristoffersson 036-105590


Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.