search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Brunnsgatans servicebostad!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-23
Referensnr19-70-0093
Publicerad2019-05-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-23
Referensnr
19-70-0093
Publicerad
2019-05-02

Vilka är vi?
Brunnsgatan 25 är en servicebostad i centrala Jönköping för medborgare med främst fysiska funktionsnedsättningar. Hos oss bor 6 personer i egna lägenheter i ett trapphus. Brunnsgatan 25 är en dygnet-runt bemannad servicebostad. Personalgruppen består idag av 11 medarbetare. Det finns en lägenhet för gemensamma aktiviteter samt personalutrymme. I anslutning till lägenheten finns det en uteplats för gemensamma aktiviteter. På sommaren kan man grilla och njuta av solen tillsammans med de boende.


Vad gör vi?
I arbetsuppgifterna ingår att utifrån det individuella behovet stödja vid t.ex. personlig omvårdnad, hemmets skötsel, sociala- och fritidsaktiviteter. Medborgarnas behov skall vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt så att medborgare ska uppleva sitt liv meningsfullt, hanterbart och begripligt. Arbetet syftar till att ge medborgare känslan av sammanhang. Insatserna sker utifrån medborgarnas behov och fattade beslut. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje personal har ansvar för en eller flera medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Kontaktman ska tillsammans med medborgaren upprätta en genomförandeplan som utgår från behov och beslut där medborgaren är en aktiv medskapare.


Vems söker vi?
Vi söker dig som har gått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller likvärdig utbildning. Arbetet kräver att du har en lugn och trygg personlighet samt har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med chef, medarbetare, medborgare och övriga professioner. Det är även viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och tar stort ansvar. Du som söker är flexibel och stresstålig och du ser möjligheter och inte problem.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel


Övrigt
Vi ska nu tillsätta två tjänster.
Tjänsten är på tillsvidare på antingen 75 % eller 100 % eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg.
Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Amela Johansson, Enhetschef 036-10 74 30
Fackförbund kommunal 036-10 57 14

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.