search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning idrott och hälsa

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-19
Referensnr19-60-1079
Publicerad2019-05-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-19
Referensnr
19-60-1079
Publicerad
2019-05-02

Ekhagsskolan - En skola att längta till
Nu söker vi en ny lärarkollega med inriktning inom idrott och hälsa, varmt välkommen med din ansökan!

Vi vill skapa en skola där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade och kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat som bygger på god kommunikation. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring. Vi satsar extra tid på idrott och hälsa, då forskning visar att det ökar koncentrationen och fokuset i klassrummen.
Skolan ligger centralt med bra lokaler och närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundsbadet och KFUM. Ekhagsskolan expanderar och har för närvarande drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Detta får du arbeta med
Att arbeta på Ekhagsskolan innebär att du tar ansvar för att planera undervisningen utifrån Läroplanens mål, utvecklar och bedriver den pedagogiska verksamheten så att den stimulerar och utmanar elevers fysiska och sociala förmågor, språk, demokratiska förhållningssätt och miljömedvetenhet. Du dokumenterar elevernas utveckling och lärande och du har en regelbunden professionell kontakt med elevernas vårdnadshavare. Då vår skola satsar extra mycket på idrott och hälsa blir du en viktig kugge i vårt team.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är behörig, legitimerad lärare i idrott och hälsa, helst i kombination med matematik och/eller NO, men även svenska/SO är meriterande. Är du nyutbildad och ännu inte har fått din legitimation är du också välkommen att söka tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, engagemang och att du har lätt för att skapa goda relationer både med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är stabil i ditt ledarskap och genom engagemang och delaktighet ser du till att nå gemensamma mål.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Välkommen till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal.

Upplysningar
Kerstin Tibbelin, Rektor 036-10 71 40
Susanne Kristensson, Bitr. rektor 036-10 60 08
Inger Pettersson Pulpito, Lärarförbundet inger.pettersson-pulpito@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.