search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

HR-konsult

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnlit överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-23
Referensnr19-61-0068
Publicerad2019-05-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enlit överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-23
Referensnr
19-61-0068
Publicerad
2019-05-02

Har du en examen från HR-utbildning och erfarenhet av att vara ett konsultativt stöd till chefer? Vill du arbeta brett med personalfrågor? Är du dessutom öppen för att ta dig an nya utmaningar? Då är arbetet som HR-konsult hos oss på Bäckadalsgymnasiet någonting för dig! 

Som HR-konsult hos oss...
... är du ett kvalificerat bollplank för skolans nio chefer i alla förekommande frågor inom HR-området, såsom personalplanering, rekrytering, arbetsrätt, rehabilitering och arbetsmiljö. Du bidrar med HR-perspektivet i verksamhetsarbetet för att mål ska nås och i arbetsuppgifterna ingår även att informera till skolans ledningsgrupp och/eller till berörda rektorer/chefer.

Du har vidare ansvar för upprättande av underlag för lönesättning, anställningsavtal samt underlag för rekrytering. Du arbetar i nära samarbete med utbildningsförvaltningens HR-enhet, som ansvarar för det strategiska stödet i personalfrågor, samt med kommunens centrala löneenhet då det i arbetet ingår att handlägga/administrera frågor kring personalens löner mm. 

Tjänsten innefattar även praktisk handläggning av personalrutiner. Systemen Visma, JobPositions, Time Care Pool, WinLas och Adato används. Att arbeta inom en gymnasieskolas administration förutsätter en flexibel och öppen inställning till att ibland utföra arbetsuppgifter som ligger utanför de ordinarie ramarna.  

Bäckadalsgymnasiet...
… är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Idag finns utbildningarna BA, EE, FT, RL, IN, HV, HT, TE, Introduktionsprogrammen IMS, IMA, IMY och IMR samt lärlingsutbildning och lärvux). Läs mer om Bäckadalsgymnasiet. 

Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter, som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. Läs mer om våra värdeord.

Vi söker dig som...
… har en akademisk examen inom HR. Vidare förutsätter arbetet att du har goda IT-kunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande uppdrag. 

– är resultatinriktad och vill se saker hända 
– skapar förtroende och goda relationer genom ett professionellt och gott bemötande 
– har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång, varpå det kan vara bra att beställa ett registerutdrag redan vid ansökan.

Övrigt:
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så sök redan idag!

Vill du veta mer?
Gymnasiechef, P-O Johansson 036-10 62 70, mail: per-olof.johnason3@jonkoping.se 
Administrativ chef, Åke Andersson 036-10 62 78, mail: ake.andersson@jonkoping.se 

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.