search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor biträdande

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-20
Referensnr19-60-1155
Publicerad2019-05-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-20
Referensnr
19-60-1155
Publicerad
2019-05-06

Vilka är vi?
Vårt skolområde består av Råslättsskolan, en nybyggd F-6 skola med 500 elever och Grästorpsskolan som är en F-3 skola med 100 elever. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk och här är fritidshem integrerade i skolan. Skolan har även en förberedelseklass för nyanlända elever åk 3-6. I närområdet finns fantastiska resurser och vi har tillgång till skridskobana, badhus, skog, idrottsplats, aktivitetsarena och fotbollsplan. Grästorpsskolan är en familjär och liten skola där alla känner alla.

På hela skolområdet finns en engagerad personalstyrka på ca 110 anställda som sätter stort värde i att samarbeta och göra skillnad. Ett fantastiskt skolområde helt enkelt.

Din roll som biträdande rektor
Som biträdande rektor ska du tillsammans med rektor, på ett engagerat, verksamhetsnära och relationsinriktat sätt, leda Råslätts skolområde. De operativa och strategiska inslagen är viktiga delar i en skolledares vardag. Din roll innebär bland annat att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete samt skolutvecklingsfrågor.

Efter tillsättningen består skolledningen på Råslätts skolområde av en erfaren rektor och två nyanställda biträdande rektorer. Skolledningen träffar regelbundet en mindre grupp chefskollegor och arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 1-16 årsperspektiv. För att du ska få stöd i din nya roll anpassar vi introduktionen från tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor.

Vi söker dig som:
- har en akademisk utbildning inom pedagogik
- har några års arbetslivserfarenhet inom skola
- gärna har erfarenhet från tidigare uppdrag som skolledare eller ledande roll
- har god kunskap och är förtrogen med skolans styrdokument samt delar den värdegrund och det förhållningssätt som präglas av dessa

Du kan formulera dig väl i tal och skrift. Dessutom är det positivt med goda kunskaper inom IT. Det är viktigt att du kan arbeta målmedvetet, strukturerat och samtidigt bidra till arbetsglädje, vi-känsla och stolthet. I din ledarroll har du ett positivt omdöme i dina uttalanden, ageranden och beslut. Du skapar förståelse genom ditt kommunikativa ledarskap.

Uppdraget kräver att du är relationsinriktad, trygg och modig. Du ska kunna ta diskussionen men också våga vara diplomatisk. Du bör vara en samverkande pedagogisk ledare som tar fram det bästa hos alla. Framför allt måste du vilja göra skillnad.

Övrigt
Läs mer om våra skolor på www.jonkoping.se/raslattsskolan och www.jonkoping.se/grastorpsskolan.

Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Upplysningar
Athanasios Serakis, rektor, tel 036-10 24 56
David Norrfjärd, chef grundskola, tel 036-10 67 40
Våra fackliga organisationer når du via nedanstående länk

Länk: Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.