search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-21
Referensnr19-60-0999
Publicerad2019-05-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-21
Referensnr
19-60-0999
Publicerad
2019-05-07

Välkommen till oss på Stadsgårdsskolan!
Vi på Stadsgårdsskolan söker en socialpedagog som ska arbeta med elever i behov av stöd, är det du?

Stadsgårdsskolan är en 7-9 skola med ca 300 elever. Skolan ligger i området Råslätt, utanför Jönköping och våra elever kommer från Råslätt, Grästorp och Barnarp. Vi har förberedelseklass för nyanlända elever och en kommungemensam grupp med elever inom autismspektret.

Stadsgårdsskolan har under många år bedrivit ett aktivt utvecklingsarbete för att kunna möta elever med olika bakgrund och förutsättningar på bästa sätt. Genom att bygga goda relationer mellan vuxna och elever tror vi att vi kan vara med och lägga en stabil grund för att alla elever ska lyckas. Vi arbetar i tajta arbetslag kring respektive årskurs och kan med glädje konstatera att elevernas kunskapsresultat för tredje året i rad ökar.

Det här får du arbeta med
Denna tjänst hos oss innebär individuella kontakter med elever i behov av stöd, att vara med grupper med elever och att samverka med lärararbetslag på skolan och andra myndigheter. Du kommer var en del av skolans elevhälsoteam med kompetenserna specialpedagog/speciallärare, kurator, skolsköterska och fritidsledare. Eventuellt kan tjänsten innebära mentorskap för ett antal elever och ansvar för kontakter och samtal inför elevernas framtida studier och yrkesval.

Vi söker dig
Vi söker dig som är utbildadad socialpedagog, har erfarnehet från arbete inom grundskolans senare år samt gärna erfarnehet av arbete inom andra myndigheter barn och uga i utsatta situationer. Kompetens inom samtalsmetoder som till exempel MI eller liknande är meriterande liksom erfarenhet av studie- och yrkesvägledning. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa en tillgänglig lärmiljö för eleverna. 

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig ange referenser samt bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Rekrytering kan komma att ske löpande. 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Marcus Simonsson 036-10 64 32
Bitr rektor Pernilla Hjelm 036-10 39 10
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.