search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslätts förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-60-1164
Publicerad2019-05-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslätts förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-60-1164
Publicerad
2019-05-07

Välkommen till Hovslätts och Tokarps förskolor!
Hovslätts förskoleområde inkluderar Hagens förskola, Huluängs förskola, Tokarps förskola 1 och 2 samt Ängsforsens förskola. Förskolorna är belägna i södra delen av Jönköping i härliga naturområden med bra och snabba bussförbindelser. På enheten har vi cirka 240 barn och 50 medarbetare. Alla förskolor har ett tillagningskök med kokerska.
På förskoleområdet arbetar vi med ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete och du som medarbetare ingår i en organisation som även består av olika grupper. Vi har en utvecklingsgrupp, en samverkansgrupp, en friskvårdsgrupp, en schemagrupp samt en friskvårdgrupp där vi gärna ser att våra pedagoger är med, har inflytande samt samverkar för våra förskolors bästa!
Du kommer ingå i ett team med Förste Förskollärare, Förskollärare, Barnskötare och Omsorgsbiträden.

Vi söker nu förskollärare till Tokarp samt i Hovslätt på avdelning med barn i åldern 1-3 år samt 3-6 år. 

Det här får du arbeta med
Du ska tillsammans med övriga pedagoger bygga upp en innehållsrik och trygg verksamhet med barnen i fokus. Ni ska tillsammans driva den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och hos oss har du goda möjligheter att ha inflytande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och har ett utvecklat arbete med Portfolio.
Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument.

Vi arbetar med planeringsmåndagar vilket innebär att alla medarbetare är schemalagda till klockan 18 på måndagar. Här finns utrymme för kollegialt lärande och olika intressanta nätverk inom enheten. Planeringsmåndagen ser vi som en långsiktig insats för att arbeta arbetsmiljöfrämjande samt undvika att arbeta på kvällstid.

I rollen som förskollärare vill vi stärka professionalismen på olika sätt för att hitta olika plattformar för barns lärande samt att arbeta för en likvärdig förskola. Vi är verksamma i ett projekt tillsammans med Linnéuniversitetet "SBS- samverkan för bästa förskola" på några av våra förskolor. Vi liksom alla förskolor arbetar också med "Fundif" som är ett spännande kompetensutvecklingsprogram i vår verksamhet.

Kompetenskrav
Tjänsten är legitimerad förskollärare eller på väg att bli.
Som person ska du ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och arbeta aktivt för att tillsammans med dina kollegor göra verksamheten trygg, lugn, lärorik och spännande för våra barn.
Goda IT-kunskaper efterfrågas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Se film om att vara förskollärare i Jönköpings kommun

Upplysningar
Katarina Dalén, Förskolechef 036-103727
Jeanette Sandahl, Biträdande Förskolechef 036-103176
Åsa Hammar, Lärarförbundet 036-103755
Marie Lindberg, Lärarförbundet 036-103108

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.