search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-60-1201
Publicerad2019-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-60-1201
Publicerad
2019-05-08

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på Österängens Förskoleområde som idag består av 3 förskolor; Birka förskola, Storängens förskola på Österängen och Vintergrönans förskola på Ekhagen. I början av 2020 öppnar vi även den nybyggda förskolan på Kungsängen med plats för åtta avdelningar. Våra förskolor är belägna i härligt mångkulturella områden med närhet till skog, vatten och lekmiljöer. Hos oss ser vi mångfald som berikande och vi prioriterar ett nära samarbete mellan hem och förskola. För att stödja arbetet i undervisning och systematiskt kvalitetsarbete har vi valt att ha utvecklingsledare på 100 % som finns till för alla pedagoger i verksamheten. Från och med 1 juli 2019 har vi även två förstelärare i vår verksamhet. Detta för att varje barn ska få ut bästa möjliga av varje dag! Vi är en arbetsplats som sätter fokus på gott bemötande och förhållningssätt och ser till att ALLA känner sig VÄLKOMNA i vår verksamhet. Tydliga resultat visas i medarbetarundersökning och Brukarenkät.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter och skapar ett hälsosamt schema inom laget och utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Legitimerad förskollärare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Önskvärt med HLK:s handledarutbildning.

Övrigt
Som ett led i att utveckla vår verksamhet deltar vi i projektet Samverkan för bästa skola med Skolverket. "Hur kan man förändra invanda mönster och använda lärandemiljön som ett föränderligt redskap för att på bästa sätt möta barnen och ge dem möjligheter att utvecklas i sin identitet och språklighet? Att skapa en interkulturell miljö kräver att alla inom förskolan samverkar och ser olikheter som berikande!"

Annonsen avser flera tjänster. Du får belöning för det arbete du gör i mötet med barnen. Du får se glädjen och skratten och får vara en del av barnens utveckling. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret nedan https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Förskolechef, Carola Fransson: 036-10 64 39
Lärarförbundet, Jasmina Mulahusic: 036-10 71 99
Lärarförbundet, Maria Wetter: 036-10 31 10

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.