search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare - undervisning på sjukhus

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarn- och elevhälsoenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-06-02
Referensnr19-60-1136
Publicerad2019-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barn- och elevhälsoenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-06-02
Referensnr
19-60-1136
Publicerad
2019-05-08

Arbetsplatsbeskrivning
Barn och ungdomar som vårdas på sjukhus har enligt lag rätt att få sjukhusundervisning. Det finns två skolor på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping: Solåsskolan som är kopplad till den psykiatriska vården samt Sjukhusskolan Ryhov som är för elever som är inlagda på grund av fysiska sjukdomar. Båda verksamheterna är en resurs för elever i hela Jönköpings län. Sjukhusskolorna ger undervisning till inneliggande patienter som går i grund- eller gymnasieskolan. Undervisningen sker i nära samarbete med hemskolan och utgår från nationella styrdokument och Skolverkets Allmänna råd för utbildning på sjukhus.

Solåsskolans lokaler ligger på BUP. Skolan har en lektionssal med läromedelsbibliotek, datorer och digitala hjälpmedel. Utöver klassrummet finns även en ateljé för slöjd och bild. Sjukhusskolan Ryhov har en undervisningssal bredvid lekterapin men majoriteten av undervisningen sker genom så kallad sängkantsundervisning på vårdavdelningen.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som lärare är till en början på Solåsskolan men kan komma att innefatta även undervisning på Sjukhusskolan Ryhov. Eleverna erbjuds undervisning i den utsträckning som mående och behandlingsarbetet tillåter. Lärarna tar kontakt med hemskolan efter överenskommelse med vårdnadshavare och elev. Utifrån elevens förutsättningar planerar lärarna undervisningen tillsammans med hemskolan. Skoldagarna har en tydlig struktur och ett individuellt schema där lektionernas omfattning och innehåll styrs efter elevens ork, motivation och behandling. Planering för återgång till hemskola och hem görs av vårdenheten, sjukhuslärarna och hemskolan tillsammans med vårdnadshavare och elev.

Sjukhuslärarna har ett nära samarbete med vårdpersonalen och deltar i exempelvis ronder och möten då skolrelaterade frågor tas upp.

Kompetenskrav
Vi söker en legitimerad lärare (exempelvis 1-7, 4-9 alt Gy) med behörighet i bild och med arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa. Meriterande är också bred ämnesbehörighet samt att du arbetat på olika stadier inom grundskola och/eller gymnasieskolan.

Som person är du lösningsfokuserad, utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. I din undervisning använder du gärna din kreativitet och praktisk-estetiska uttryck. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Din grundsyn präglas av att du ser elevernas möjligheter och kompetenser. Du har god samarbetsförmåga och en drivkraft att arbeta tillsammans med kollegor för att alla ska lyckas. Du är strukturerad och har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är självständig och trygg i din kompetens och tar ansvar och ser samarbete som en viktig del för att lyckas med uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här hittar du hur du kan göra din anasökan ur belastningsregistret.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av inlasad eller övertalig personal.

Upplysningar
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Klara Gustafsson, Lärarförbundet, tel 070 – 587 61 87
Karolina Ekström, Lärarnas Riksförbund, tel 070 – 353 92 26

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.