search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖlmstad förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-01
Sista ansökningsdag2019-05-26
Referensnr19-60-1211
Publicerad2019-05-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ölmstad förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-01
Sista ansökningsdag
2019-05-26
Referensnr
19-60-1211
Publicerad
2019-05-08

Välkommen till Ölmstad förskola!
Ölmstad förskola hör till Gränna förskoleområde. Förskolan består av fyra avdelningar och ligger i ett litet samhälle med närhet till naturen. Nu söker vi en förskollärare som brinner för att utmana och uppmuntra de yngsta barnen i sitt lärande. En förskollärare som ser omsorg och utbildning i ett helhetsperspektiv. En förskollärare som använder dokumentation som stöd för både barnens och det egna lärandet.

Vår vision är att alla barn ska ses i ljuset av sina ofantliga möjligheter att utvecklas. Att alla barn ska känna sig uppskattade och får göra nya erfarenheter och utveckla sitt kunnande tillsammans med både vuxna och barn.

Förutom våra stängningsdagar har alla avdelningar två halvdagar per termin för att kunna fördjupa och utveckla undervisningens praktik. Vi har en gemensam plan för hur vi arbetar med det systematiska kvalitetsarbetet både i ett kort och långt perspektiv.

Det här får du arbeta med...
Som förskollärare ska du kunna utmana och stötta barnen utifrån deras tidigare erfarenheter och kunnande. Vi bygger verksamheten utifrån barnens intresse, lust och nyfikenhet och låter barnen ha ett reellt inflytande. Förskollärarna vi söker ska vilja granska sin egen praktik och utvecklas tillsammans med kollegorna. I uppdraget ingår även att dokumentera både barnens förändrade kunnande och verksamheten.

Vi söker...
Vi söker legitimerade förskollärare. Vi söker dig som vill vara med och utveckla arbetet på våra förskolor. Du bidrar till vårt positiva arbetsklimat, har god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete samt förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar. Du har grundläggande IT-kunskaper.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Eva Nordh, förskolechef, 036-103407 
Nils Stillström bitr förskolechef, 036-103425
Lina Hinas Lärarförbundet 036-103986

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.